Gümüşhane'de Gaziler Günü Etkinlikleri

Vali Dr. Yusuf Mayda: -“Ülkemiz Şehit Kanı Ve Gazilerimizin Kahramanca Gayretleri Üzerine Kuruldu”

Gümüşhane'de Gaziler Günü Etkinlikleri
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, ülkemizin şehitleri kanı üzerinde ve gazilerin kahramanca yaptıkları gayretler üzerine kurulduğunu söyledi.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilmesinin 91.yılı ve Gaziler Gümü nedeniyle Gümüşhane’de bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinliklerin ilki Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. Valilik, Garnizon, Belediye ve Dernek çelenginin anıta sunulmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Binbaşı Uğur Aytuğ yaptı.

Aytuğ, gazilerimizin ulus olma bilincini oluşturan temel değerlerin ve ulus olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızda olması gereken güçlü bağın en önemli halkalarından birisini oluşturduğunu söyledi. Yurt sevgisini tüm değerlerin üzerinde tutan, bağımsız ve özgür yaşama güdüsünden hiçbir zaman ödün vermeyerek hayatlarını feda etmeyi göze alıp şehitlik ve gazilik onuru yaşayan asker, polis, öğretmen ve vatandaşların Türk ulusunun haklı birer gurur kaynağı olduğunu belirten Aytuğ, bugün bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onur bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun altını çizdi.

Bir asker ve öğrenci tarafından okunan şiirlerin ardından kürsüye gelen Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise Türk milletinin ülkenin bütünlüğü, milletin bağımsızlığı söz konusu olduğu zaman 7’den 70’e, kadınıyla erkeğiyle, üzerine düşen görevi her zaman yaptığını bundan sonra da yapacağını söyledi.

Ülkemizin şehitlerimizin kanı üzerinde ve gazilerimizin kahramanca yaptıkları gayretler üzerine kurulduğunu vurgulayan Vali Mayda, “Günümüzde de içimizden çıkan hainler bazı dış ülkelerden aldıkları desteklerle benzer senaryoyu gerçekleştirmeye, sahneye koymaya çalışıyorlar. Daha önce Kıbrıs’ta, Kore’de insanlık adına yapılan çalışma ve kahramanlıklar kendi ülkemiz, kendi milletimiz söz konusu olduğunda yine aynı azim ve aynı gayretle tekrar gereken cevabı bu hainlere milletimiz verecektir.” dedi.

Şehit ve gazilerin gurur ve iftihar kaynağı olduğunu dile getiren Vali Mayda, şunları söyledi: “Başımızın tacı olarak gerek şehitlerimizin aileleri, gerekse gazilerimiz şerefle bizim minnet duygularımız içerisinde sağlıkla geziyorlar ve bizim kendilerinin millet olarak emrinde olduğumuz bilinciyle hareket ediyorlar. Bizler millet olarak daha önce gösterdiğimiz kahramanlıkları bundan sonra da göstereceğiz ve ülkemizin bütünlüğünü, bağımsızlığını, milletimizin bağımsızlığını bundan sonra da devam ettireceğiz. Bugün vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Kahraman gazilerimizden ebediye intikal edenleri rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.”

Buradaki törenlerin ardından Gaziler Derneği önderliğinde bir grup gazi Vali Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Etkinlikler kapsamında gün boyunca Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından şehit ve gazi aileleri ile gazilere Polis Misafirevinde öğle yemeği verilecek ve Kemaliye Camiinde mevlid okutulacak.
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2012, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER