Gümüşhane’de Gaziler Günü kutlanıyor

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında kutlama programları düzenleniyor.

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında kutlama programları düzenleniyor.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Valilik, Belediye ve Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anısında gaziler ve şehit yakınlarıyla anıt önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen’le birlikte gazileri makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada gaziliğin özel bir müessese olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, “Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür” dedi.

Gaziliğin şehitlikten sonra en özel mertebelerin başında geldiğini belirten Vali Taşbilek, “Bizim değerlerimize göre şehadet mertebesinden sonraki en özel mertebelerin başında gelir gazilik. Gaziler kanıyla, bedeniyle, mücadelesiyle bir bedel ödüyor. Bu memleketin birliği ve bütünlüğü için bedel ödemek kolay bir iş değil. Allah razı olsun hepinizden. Allah sağlık versin hepinize” diye konuştu.

Vali Taşbilek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kutlama programı kapsamında şehit yakınları ve gaziler için öğle yemeği düzenlenecek, gaziler ve şehitler için akşam namazının ardından Kemaliye camiinde mevlid okutulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER