Gümüşhane'de Girişimcilik Kursu Açılacak

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Gümüşhane kent merkezinde girişimcilik kursu düzenleyeceklerini açıkladı.

Gümüşhane'de Girişimcilik Kursu Açılacak
Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Gümüşhane kent merkezinde girişimcilik kursu düzenleyeceklerini açıkladı.

Yaptığı açıklamada, kurum olarak Gümüşhane’de 2014 yılında 200 kişiye girişimcilik eğitimi verilmesini hedeflediklerini ve bu doğrultuda ilk kursu Kürtün ilçesinde başlattıklarını hatırlatan Aşıcı, Gümüşhane merkezde de 25 kişilik grubun 28 Nisan-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında kursa alınacağını söyledi.

Kursa Gümüşhane merkez ve Torul ilçesinde ikamet edenlerin katılacağını kaydeden Aşıcı, 25 kişiden fazla müracaatçı olması halinde oluşturulacak komisyon tarafından mülakat yapılacağını belirtti.

Girişimcilik eğitimi programının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarılı olmalarını artırmak amacıyla yapılan kuramsal ve uygulamalı eğitim programlar olduğunu dile getiren Aşıcı, “Bu programlara; İŞKUR’a kayıtlı, müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını bitirmiş, Kurumumuzun düzenlemiş olduğu kurs, toplum yararına program, işbaşı eğitimlerinden son 6 ay içinde faydalanmamış ve daha önce girişimcilik eğitimine katılmamış olanlar müracaat edebilecektir. Girişimcilik eğitimine katılmak isteyen vatandaşlarımızın 22.04.2014 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.  Gümüşhane merkez ve diğer ilçelerde düzenlenecek eğitimlerle ilgili eğitim tarihlerine göre daha sonra duyuru yapılacaktır.”
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER