Gümüşhane’de Göçmenler Günü kutlandı

Gümüşhane’de İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk Kızılayı Gümüşhane Şube Başkanlığı ve KYK Gümüşhane Kız Öğrenci Yurdunun ortaklığında 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kutlandı.

Gümüşhane’de Göçmenler Günü kutlandı

Gümüşhane’de İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk  Kızılayı  Gümüşhane  Şube Başkanlığı ve KYK Gümüşhane Kız Öğrenci Yurdunun ortaklığında 18 Aralık  Uluslararası Göçmenler Günü kutlandı.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa Suriyeli ve Afgan mülteciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşması ve konu ile alakalı sunum yapan il Göç İdaresi Müdür Vekili Ruşan Kalaycı, “Bir medeniyetin mensupları olarak yine ilk insandan bu yana yüzlerce medeniyetin yerleştiği, yaşadığı bir coğrafyanın mensubu olarak mülteciler, sığınmacılar ve göçmenler konusu hepimizin çok hassasiyetle üzerinde durması gereken bir konudur. Sorunlarını diyalogla, akılla, inançla çözemeyen toplumlar er ya da geç kendi geleceklerini, çocuklarının hayatlarını tehlikeye atacak bir mercanında kapısını açmaktalar. İç savaşlar, baskı rejimleri, ekonomik krizler, geri kalmışlık bunlar aslında bir insanın bütün varlıklarını bir kenara bırakarak atalarının diyarından başka bilmedik diyarlara göç etmelerinin de en büyük nedeni olarak görmekteyiz. Önce can güvenliğini, canını ve malını korumak daha sonra çocuklarına daha iyi yaşanabilir bir ülke bulmak için yola çıkıp bize sığınan bütün kardeşlerimize bağrımızı, kucağımızı, sevgimizi açtık” dedi.
Türk Kızılayı Ülkemize Sığınan Kardeşlerimizin Yanında

Tüm dünyanın göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da bilinen 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Türk Kızılayı, yıl boyunca süren faaliyetlerinde olduğu gibi ülkemize sığınan göçmenlerin de yanında olmaya devam ediyor. Etkinlikte Gümüşhane genelindeki tüm göçmenlere Türk Kızılay’ı tarafından giyecek ve yiyecek ihtiyacı karşılandı.

Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda mağdur olan insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hiçbir ayrım gözetmeyen Türk Kızılayı, bugünde ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor. Türk Kızılayı, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle canları tehlikeye düşen ve Türkiye’ye sığınan Suriyeli, Afgan ve Ezidiler için tüm olanaklarını kullanıyor. Ülkemize sığınan misafirleri kurulan kamplarda en iyi şekilde ağırlayan Kızılay, kendi olanaklarıyla hayatta kalmaya çalışan ve ihtiyacı olduğu tespit edilen göçmenlerin de yıl boyunca yanında oluyor.

“Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz”

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemizin dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer aldığını vurgulayan Türk Kızılayı Gümüşhane Şube Başkanı Cevat Aygün, “Ülkemiz tarih boyunca çok büyük göç süreçlerine tanıklık yaptı. Son yıllarda yaşanan iç savaşlar ve ülkemizin konumu mağdur olan diğer ülke vatandaşlarının ülkemize göç etmesine neden oldu. Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyeli, Afgan, Ezidi kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktan ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaktan gurur duyuyoruz. Kardeşlerimizin yaşadığı bu travmatik durumu evlerini aratmayarak atlatmaya çalışıyoruz. Unutulmamalı ki Türk Kızılayı’nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar, ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor” diye konuştu.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nün Tarihçesi
 
1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları, 18 Aralık gününü Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak kutlamaya başladılar. 18 Aralık’ın seçilmesinin sebebi, 18 Aralık 1990 günü, BM Genel Kurulu’nun Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu’nu imzalamasıydı. İlk Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri Filipinlerin başkenti Manila’daki BM binasında, yerel idareciler, yabancı diplomatlar ve uluslararası sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
 
18 Aralık günü, BM tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi. Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü; dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Her yıl BM, birçok ülke ve göç alanındaki ulusal ve uluslararası kuruluş ve STK’lar bu günü çeşitli etkinliklerle kutlamaktadırlar.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER