Gümüşhane’de Halk Eğitimi sergisi açıldı

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca açık kalacak olan yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Gümüşhane’de Halk Eğitimi sergisi açıldı
Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca açık kalacak olan yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, MHP İl Başkanı Ali Ateş, kamu kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

2014-2015 öğretim yılı boyunca açılan makine nakışı, kumaş desenleme, giyim, iğne oyası, geleneksel el nakışı, keçe aksesuar yapımı ve gümüş işlemeciliği kurslarının ürünlerinin vatandaşlarla buluştuğu serginin açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş 2014- 2015 öğretim yılında sosyal ve kültürel alanda 62 değişik kurs açıldığını,  846 kadın, 656 erkek olmak üzere toplam bin 502 kursiyerin kurslara devam ettiğini söyledi.

Mesleki ve teknik alanda ise 88 kurs açıldığını Kaydeden Taş, “Bu kurslara bin 57 kadın, bin 198 erkek olmak üzere 2 bin 255 kursiyer katılmış. Genel ve mesleki kurslar olmak üzere toplam 3 bin 757 kursiyer, bu öğretim yılında kurslarımızı başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanmışlardır” dedi.

Taş’ın konuşmasının ardından Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibini gösterilerini sundu. Protokol üyelerinin serginin açılış kurdelasını keserek sergiyi gezmesinin ardından mesleki ve kültürel kurslara katılan tüm kursiyerleri temsilen 12 kursiyere belgeleri verildi.

Üç gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışına katılan tüm davetlilere pestil herlesi ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER