Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8148 %0.19
50,1838 %-0.03
5.959,53 % 0,07
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de Hayvan Pazarı Kontrolleri Devam Ediyor

Gümüşhane’de Hayvan Pazarı Kontrolleri Devam Ediyor

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıklar için kurulan hayvan pazarı Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi ekiplerince denetleniyor.

1722
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıklar için kurulan hayvan pazarı Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi ekiplerince denetleniyor. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, bayram nedeniyle yoğun olan hayvan pazarında vatandaşların alacakları kurbanlık hayvanların seçimi konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Vatandaşların kurban alırken dikkat etmeleri gereken hususlar olduğunu söyleyen İl Müdürü Birşen, küpesiz ve belgesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe olan büyükbaş, nakil belgesi olmayan küçükbaş hayvan alınmaması, veteriner sağlık raporu veya pasaportlarının kontrol edilerek, okunaksız, silintili, tahrifatlı, mühürsüz veya mühürleri okunaksız olanların alınmaması gerektiğini belirtti.

Kurban Bayramında kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar ve kesim sırasında oluşan atıklar ile özellikle kist hidatikli karaciğerler ve akciğerlerin uygun şekilde hazırlanmış, kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara üzerlerine sönmemiş kireç dökülmesini gerektiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Edip Birşen, kurbanlık hayvanların alım, satım ve nakilleri esnasında ayrıca kesim öncesi ve sırasında hayvan refahı açısından kötü muamele   yapılmaması ve kurbanlık hayvanlara kesimden 12 saat önce yem, 6 saat önce ise su verilmemesi, kesim sonrası etler 10 derecede 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *