Gümüşhane’de İRAP toplantısı düzenlendi

Gümüşhane’de İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Gümüşhane’de İRAP toplantısı düzenlendi

Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan ‘‘İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’’ bilgilendirme toplantısı Gümüşhane Vali Yardımcısı Gürkan Karaman başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya projeye paydaş toplam 21 kurumun ilgili müdürleri, yeni Kaymakam adayları, il, ilçe ve belde belediye Başakn ve yetkilileriyle sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde Gümüşhane’nin durumunu konuşmak için toplandıklarını belirterek, “Geniş ve zor bir coğrafya sahip olan ilimizin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, afet risk azaltma hedeflerinin değerlendirmeleri konusunda Gümüşhane AFAD İl Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. Bu planın uygulamaya geçmesi ile birlikte afetlerde oluşabilecek kayıpları en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.  

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ise yaptığı bilgilendirme konuşmasında İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde yapılan çalışmalarla birlikte Gümüşhane ilinin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç, hedef ve eylemleri hakkında ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantının devamında Gümüşhane Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünde görevli harita mühendisi Maşide Bedir tarafından katılımcılara İl Afet Azaltma Planı’nın (İRAP) içeriği ve plan çerçevesinde yapılması gerekenler hakkında geniş çaplı bir sunum gerçekleştirildi. 

Toplantı gerçekleştirilen sunumun ardından toplantıya katılan kurum yetkililerinin sorun, öneri ve düşüncelerini paylaşması ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER