Gümüşhane’de Jandarma’nın 178.kuruluş yıldönümü kutlandı

Gümüşhane’de Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane’de Jandarma’nın 178.kuruluş yıldönümü kutlandı

Gümüşhane’de Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet konağı önünde ki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, gaziler, kurum müdürleri ve askeri personel katıldı.

“Türk milleti asker bir millettir”

Albay Cezayir Danışan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Memiş, Türk Milletinin asker bir millet olduğunu vurgulayarak, “Her millet, asker millet olarak tanımlanmaz. İngilizlere asker millet denilmez. Ruslara, Fransızlara asker millet denilmez, hepsinin farklı özellikleri vardır. Ama Türk Milletine sıra geldiğinde, Türk Milleti asker bir millettir. Hakikaten de öyledir. Bizler, çocuklarımız dünyaya geldikten sonra yetiştirir, büyütür ve askerlik çağına geldikten sonra da kına yakıp askere yollarız” dedi.

Terörle mücadelede onca şehit verilmesine rağmen Anadolu’da çocukların seve seve, keyifle, gururla askere gönderildiğini ifade eden Vali Memiş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivil vatandaşa en yakın birimi olan Jandarma teşkilatının yeniden dizayn edildiğini söyledi.

Gümüşhane’nin Türkiye’nin en güvenli ilk 3 ilinden birisi olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Bunda Jandarma ve Emniyet teşkilatının büyük çabası ve gayretleri olduğu gibi Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlarımızın da vatanına, milletine son derece bağlı, kanunlara riayet eden, hırsızlık olayının dahi olmadığı bir şehirde yaşıyoruz. Ben Gümüşhane Valisi olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Üniforma çok değerlidir”

Üniformanın çok değerli olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Sizler bu üniformayı giydiğinizde bizden çok daha dikkat etmeniz gerekiyor. İlin valisi olarak her şeyden sorumlu olmamla birlikte polis ya da jandarma üniforması taşıyan bir arkadaşımız herkesten daha fazla adil olmak zorundadır. Vatandaşa eşit davranmak zorundadır. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağcı, solcu ayrımı, inanan, inanmayan ayrımı, güçlü, güçsüz, zengin, fakir ayrımı yapmaya hakkınız yoktur. Herkese kanun önünde eşit davranmak zorundasınız. Hem de herkesten daha fazla olarak. Bunu özellikle istirham ediyorum ve böyle olduğunuzu da biliyorum. Sizlerle gurur duyuyor, sizleri Allah’a emanet ediyoruz. Şehir merkezinde pek sıkıntımız yok ama kırsala çıktığımızda çok az da olsa terör mensupları ile mücadele içerisindeyiz. Onun için de çok tedbirli olmak durumundayız. Yapacağınız bu mücadelede sizlere kolaylıklar diliyorum. Bu terör mensuplarını da söküp atacağız. Bu yüzden ilimizden ve Karadeniz Bölgesi’nden sizlerin desteği ile söküp atacağız” diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesinin Yüzbaşı Oğuz Karadeniz tarafından okunmasının ardından söz alan İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ise başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle vatandaşların takdirini kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle anıt önündeki tören sona erdi.

Kutlama programı daha sonra 15 Temmuz Zafer Meydanında kurulan stantların gezilmesi ve köpek timinin gösterisiyle son buldu.

Kutlama programı kapsamında İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarihi Balyemez Konağında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER