Gümüşhane’de kabul töreni düzenlendi

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vali Kamuran Taşbilek tarafından kabul töreni düzenledi.

Gümüşhane’de kabul töreni düzenlendi

Ramada Gümüşhane Otelde düzenlenen programa ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri, milli sporcular, şehit aileleri, gaziler yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen’le birlikte şehrin tüm kesimlerinin davet edildiği programda konuklarının masalarına tek tek giderek sohbet etti.

Programda Köse ilçesine bağlı Kabaktepe köyünden gelen üretici kadınlar ile Kıbrıs Gazisi merhum Ümit Yücel Tangur’un büyük boy basılan fotoğrafları eşi Güler Tangur’a hediye edildi. Duygusal anların yaşandığı o anlarda gözyaşlarına boğulan Tangur, bu anlamlı hediyesi için Vali Taşbilek’e teşekkür etti.

“Cumhuriyeti kurmak bir yana Cumhuriyeti yaşatmak için de bu aziz millet çok büyük bedeller ödüyor”

Törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet kolay elde edilen bir husus olmadığını, bu devletin kanla ve irfanla kurulduğunu kaydeden Vali Taşbilek, “Temelinde şehit ve gazilerin mübarek kanları var. Bu vesileyle başta şanlı baş komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarına, istiklal ordumuzun kahramanlarını, bize bu devleti hediye eden bütün kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Cumhuriyeti kurmak bir yana Cumhuriyeti yaşatmak içinde bu aziz millet çok büyük bedeller ödüyor. Memleket sizin, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin omuzları üzerinde yükseliyor” dedi.

“Şuan en önemli davamız milletin kardeşliğine karşı kurulan tuzakları yok etme davasıdır”

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Taşbilek, “Bir olacağız, beraber olacağız. Kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymayacağız. Dünden daha sıkı birbirimizin elini tutmak zorundayız. Çünkü yüzyıl öncenin istilacıları, kıyım makineleri bu devleti yıkmak için uğraşanlar bizi tarihten yok etmek için uğraşanlar Çanakkale ve Dumlupınar’da kaybettiler. Bugün boyut değiştirmiş saldırıları ile Türk devletini yıkmak, milleti zayıflatmak ve milleti birbirine düşürme çabası içerisindeler ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Şuan en önemli davamız milletin kardeşliğine karşı kurulan tuzakları yok etme davasıdır. Hepimiz mübarek Türk bayrağı altında her biri bir diğerinden farkı olmayan en az bir diğeri kadar şerefli Türk vatandaşlarıyız. O yüzden birbirimizi sorgulamaksızın, ayıplamaksızın, suçlamaksızın ellerimizi sımsıkı tutmalıyız. Dün ne kadar tutuyorsak bugün ondan bin kat daha fazla tutacağız. Hiçbir beklenti içinde olmaksızın sadece birliğimizi ve beraberliğimizi aynı zamanda kardeşliğimizi devam ettirmek, bu bağlamda omuz omuza sırt sırta vererek yüce Türk devletini ayakta tutmak noktasında hiçbir hesaba girmeksizin birbirimize omuz vereceğiz. Kimin dizi yere değdiyse o öbürünü tutup yukarı kaldıracak. Bize düşen en kıymetli vazife budur” diye konuştu.

Cumhuriyet’in ilanının 98.yıldönümüne özel hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER