Gümüşhane’de kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldı

Gümüşhane'de Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya başkanlığında Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldı

Gümüşhane’deki ilgili kurumların en üst düzey yöneticilerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan kurumların 2022 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. 

Toplantıda yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin diğer illere göre aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet noktasında daha iyi bir yerde olduğunu söyleyen Vali Vekili Yerlikaya, “Bu toplantıda paydaşlarımızla birlikte ilimizde aile içi şiddetin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında neler yapabiliriz, yapılan çalışmaları gözden geçirmek kurumlarımıza düşen yükümlülüğü sorumluluğu tekrardan bir hatırlamak adına bu toplantı faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Son dönemde yapılan çalışmaların kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında çok önemli sonuçları olduğunu kaydeden Yerlikaya, “İçişleri Bakanlığımız ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığımız kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulama olan KADES uygulamasını daha da yaygınlaştırarak ilimizin farklı noktalarında tanıtarak, uygulamayı kullanan vatandaşlarımızın sayısını artıracağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER