Gümüşhane'de Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri

Gümüşhane’de Karayolu Trafik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Gümüşhane'de Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri
Gümüşhane’de Karayolu Trafik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Vekili Cahit Karatepe, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Ayhan, Belediye Başkan Vekili Halis Meydan, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, tüm insanları yakından etkileyen ve derin izler bırakan trafik terörüne dur demek için küçük yaştan itibaren çocukların eğitilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı yaşatmak için trafik kurallarına uyan bir toplum olması gerektiğini dile getiren Yüksel, 2011 yılı sonu itibarı ile Gümüşhane’de 15 bin 349 olan trafiğe katılan araç sayısının bugün itibariyle 16 bin 482 olduğunu söyledi.

Tüm kazaların yaklaşık yüzde 99’unun insan unsurundan kaynaklandığını ifade eden Yüksel, küçük yaşta trafik eğitimi alan çocukların bilinçli olarak trafiğe katılımlarının sağlanacağını vurguladı. 

Bugüne kadar trafik kazalarında yaşamını yitiren, sakat kalan yada yaralananlardan hiçbirisinin kaza anına kadar kazaya karışacağını düşünmediğini ifade eden Yüksel, trafik sorununun toplumu oluşturan herkesin kurallara saygı göstermesi ve çözümü için çaba göstermesiyle sorun olmaktan çıkacağını söyledi.

Yüksel’in konuşmasının ardından hafta nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen "trafik" konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon dalında Gazipaşa İlköğretim Okulu Öğrencisi Beyzanur Ergül birinci, Atatürk İlköğretim okulu öğrencisi Tuğba Pelit ikinci, aynı okuldan Zeynep Demir üçüncü oldu. Resim dalında ise Atatürk İlköğretim okulu öğrencisi Zuhal Talas birinci, Yusuf Çiftçioğlu İlköğretim okulu öğrencisi İleyda Nur Küçüköner ikinci, Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Seda Kuruş üçüncü oldu. Şiir dalında ise Gazipaşa İlköğretim okulu öğrencisi Edanur Demir birinci, Kale Koçkaya İlköğretim OKulu öğrencisi Bahri Çalık ikinci ve Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Orhan Aşkıner üçündü oldu.

Programda daha sonra şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrencilerin eserlerini seslendirmesinin ardından yılın emniyet ve jandarma trafik görevlilerine takdirnameleri verildi.

Yılın örnek sürücüsü Ezber Ezber'e plaketinin ve okul geçit görevlilerine sertifikalarının verilmesinin ardından tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2012, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER