Gümüşhane'de Kış Lastiği Mesaisi

Yarın başlayacak uygulama öncesinde lastikçiler son 4 gündür, uzun kuyrukların önüne geçmek için günde 15 saat mesai yapıyor.

Gümüşhane'de Kış Lastiği Mesaisi
Yolcu ve yük taşımada kullanılan ticari araçlar için kış lastiği uygulamasının başlayacağı 1 Aralık öncesinde Gümüşhane’deki lastikçilerde uzun kuyruklar oluştu.

Geçtiğimiz yıl çıkarılan yasayla birlikte 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında takılması zorunlu hale getirilen ve 500 lira idari para cezası bulunan kış lastiği taktırmak için uygulama öncesinde lastikçilere akın eden sürücüler, lastik taktırabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

YETİŞTİRMEK İÇİN GÜNDE 15 SAAT MESAİ YAPIYOR

Kent merkezinde uzun yıllardan beri lastik işi ile uğraşan Tamer Murat Özkök, son dört gündür sabah 6’dan akşam 9’a kadar mesai yaptıklarını belirterek, vatandaşların uygulamaya önem verdiğini söyledi.

Lastik kullanım bilincinin de bu uygulamayla birlikte arttığını kaydeden Özkök, sürücülerin işin bilincine vardıklarını belirterek, kış lastiği bulunmayan araçların ruhsat sahibi adına 500 lira idari para cezası uygulanacağını söyledi.

LASTİK FİYATLARI GEÇEN YILDAN DAHA DÜŞÜK SEVİYEDE

Özkök, uygulamayla birlikte kış lastiği satışlarının arttığını, buna karşın fiyatlarının ise sürümün fazla olması nedeniyle geçen yıla göre daha düşük seviyede olduğunun altını çizdi.

ZİNCİR SATIŞLARI DÜŞTÜ

Araçlarda kış lastiği uygulamasıyla kar zinciri satışlarında düşük olduğunu dile getiren Özkök, “Uygulamanın ardından sürücüler araçlarındaki bütün lastikleri kış lastiğine çevirdiği için zincir satışlarında da gözle görülür bir düşüş yaşandı. Uygulama güvenli sürüş ve vatandaşların can ve mal güvenliği için gerçekten çok önemli. İnsanlarımızda bu önemin farkında ve gereğini yerine getiriyor.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER