Gümüşhane'de Korku Dolu Anlar

Bağlarbaşı Mahallesinde çıkan yangında bir araç kül olurken, yanan binadan keçi kurtarıldı.

Gümüşhane’nin Bağlarbaşı mahallesinde bulunan özel bir öğrenci yurdunun yakınlarında akşam saatlerinde çıkan yangında iki katlı ahşap bina kullanılamaz hale gelirken, yangında bir araç kül oldu, bir keçi de ahırdan canlı olarak kurtarıldı.

Bugün saat 22.30 sıralarında meydana gelen yangın Bağlarbaşı Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi Turgut Yücel sokakta Mustafa Ayvaz’a ait olduğu öğrenilen binada meydana geldi. Alt katı ahır, üst katı samanlık ve odunluk olarak kullanılan binada henüz bilinemeyen nedenle yangın çıktı.

Birden bire büyüyen yangını vatandaşların itfaiye ekiplerine bildirmesinin ardından Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Amirliğine bağlı 4 araç yangına müdahale etti. Müdahale sırasında ahırda tespit edilen keçi vatandaşlar tarafından bahçeye çıkarılırken, yan tarafından bulunan evdeki vatandaşlarda tahliye edildi.

Odunlarında alev almasıyla büyüyen yangında elektrik tellerine kadar yükselen alevler itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatırken, yangının çıktığı noktada bulunan garajdaki otomobil ise alevlere teslim oldu. Tamamen yanarak kullanılamaz hale gelen 29 AD 814 plakalı aracın Adem Karahanoğlu’na ait olduğu tespit eden emniyet güçleri araç sahibine ulaşarak kötü haberi verdi.

Yangının ardından olay yerine çok sayıda emniyet mensubu sevk edilirken, 112 Acil Yardım ekipleri de çalışmalara iştirak ederek olası zehirlenmelere karşı hazırda bekletildi.

Çalışmaları yerinde takip eden İtfaiye Amiri Harun Şeker, ihbarın ardından yangına anında müdahale ettiklerini fakat odunların etkisiyle yangının büyüdüğünü belirterek, yangının çıkış sebebinin araştırıldığını ve yapılacak incelemelerin ardından belirleneceğini söyledi.

Yangını ihbar eden Hasan Çiçek ise kendisinin işten çıkıp evine giderken, küçük bir alev olarak gördüğü yangını hemen 110 ekiplerine bildirdiğini, ekiplerle birlikte yangına müdahale ettiklerini belirterek, ilk etapta ahırda bulunan keçiyi kurtardıklarını söyledi. Alevlerin birden bire büyümesi nedeniyle araca yaklaşamadıklarını ifade eden Çiçek, bitişiğinde bulunan evden iki kadını her ihtimale karşı tahliye ettiklerini de sözlerine ekledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2012, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER