Gümüşhane’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği olağan Birlik Meclisi toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği olağan Birlik Meclisi toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Birlik Başkanı Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri Zülfikar Bal, Mustafa Adil Gürses, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve merkeze bağlı 93 köyden 85 köyün muhtarı katıldı.

Birliğin 2015 yılı faaliyet raporu, 2016 yılı yatırım programı ve 2015 yılı kesin hesabının görüşülerek karara bağlanmasının ardından Birlik Encümeninde bir yıl süreyle görev yapacak İl Genel Meclisi ve muhtar üye seçimi gerçekleştirildi.

İlk olarak gerçekleştirilen muhtar üye seçiminde Şephane köyü muhtarı Mustafa Gürbüz ve Olucak köyü muhtarı Reşit Ayaz Birlik Encümenine üye olarak seçilirken, seçimde aday olan Kazantaş köyü muhtarı Fahri Yıldırım da Birlik İhale Komisyonuna yedek üyesi oldu.

İl Genel Meclisi üyeleri arasında yapılan seçimde ise aday olan Zülfikar Bal ve Mustafa Adil Gürses seçildi.

Dernek başkanı Gürbüz ve köy muhtarlarının köylerde yapılmasını istedikleri çalışmalarla ilgili dilek ve temennilerini aktarmasının ardından konuşan Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane’de köylere yapılan yatırımlar noktasında geçtiğimiz yıl maddi anlamda sıkıntı yaşanmadığını belirterek, 2016 yılında, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle, geçen seneye göre daha kısıtlı bir bütçe olabileceğinin altını çizdi.

Vali Yavuz, KÖYDES kapsamında devam eden işlerde ödenekte azalma olmayacağını ve Özel İdare bütçesinden ayrılan kaynakları daha rantabl kullanmak suretiyle ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanmaya çalışılacağını belirterek, “Köydeki vatandaşlarımızla birlikte köylerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve bu manada aktarılan kaynağın en iyi şekilde kullanılması konusunda elinizden geleni yaptınız. İnşallah bu senenin de iyi bir yıl olacağını temenni ediyorum” diye konuştu.

Gümüşhane’nin coğrafi olarak zorlu bir bölge olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, köylerde kalıcı, sağlam, ihtiyaca yönelik sorunlara çözüm ürettiklerini, güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi. Vali Yavuz, muhtarların seçilmiş birisi olarak köyün her türlü derdiyle dertlenmesi gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER