Gümüşhane’de kurtuluş konseri

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıldönümü etkinlikleri kurtuluş konseri ve havai fişek gösterisiyle son buldu.

Gümüşhane’de kurtuluş konseri

Gümüş Alyans Düğün salonunda gerçekleştirilen konserde salonun girişinde ¬geçmiş yıllarda yapılan kurtuluş törenlerinin fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

Yemek ikramının yapıldığı programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Biz bu salonlara sığamayız. Destanları salonlara sığdırmak gibi hiçbir zaman bir düşünceniz olmadı. Ama 2 yıldır pandemi sürecinden dolayı biraz buruk geçiriyoruz bu törenlerimizi. İnşallah Rabbim bir daha hem Gümüşhane’ye hem de Türkiye'ye böyle binlerce kahramanlık destanı olan illerimize o destanları bir daha yazdırmasın. Duamız hep böyle. Bizler unutmadık, unutturmayacağız. Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan altında millet olarak bugün bizim nasıl bir gurur yönümüze bizde bugün kardeş olacağız. Birlik beraberlik içerisinde iyi olacağız, diri olacağız, hep beraber Gümüşhane olacağız ve Türkiye olacağız. Bu toprakları canı pahasına bize yurt eden, bugün bu mikrofonda çok rahat konuşmamızı sağlayan başta ecdadımız, atalarımız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize minnetlerimi iletiyorum” dedi.

Programda daha sonra sırasıyla Ozan Ali Tuncer, Ozan Süphani, Ozan Yüksel Ülkeroğlu, Gökhan Zengin, Erman Çimen, Oytun Elaman, Kesişme/İyiki Varsın Eren filminin orijinal film müziği olan “Heyamo” parçasıyla ismini duyuran Ceren Ece Öksüz ve Onur Akgül sahne aldı.

Aşıkların atıştığı, Gökhan Zengin’in kemençesinin dile gelip horon halkalarını oluşturduğu programda Oytun Elaman’la sahnede düet yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen’in performansı davetlilerden tam puan aldı.

Etkinlik havai fişek gösterisiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER