Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' 2-4 Nisan 2019 tarihleri arasında Yusuf Çiftçi İlkokulunda eğitim gören 25 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' 2-4 Nisan 2019 tarihleri arasında Yusuf Çiftçi İlkokulunda eğitim gören 25 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen kampın genel amacının yanında 2019 yılının kamp programının teması olarak "Sıfır Atık" belirlendi. 

Bu kapsamda israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında tarım kampına katılan öğrenciler, farkındalık eğitim ve etkinliklerle desteklendi.

Kamp programının ilk gününde kurumdaki Toplantı Salonunda çocuklara Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı hakkında genel bilgiler verilerek, Veteriner Hekimlik ve Gıda Mühendisliği hakkında meslek tanıtımı yapıldı, bitkisel ve hayvansal üretim, Gıda Güvenirliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili genel bilgiler verildi. 

Kampın ikinci gününde ise 2019 yılı lider çocuk tarım kampı teması olan "Sıfır Atık" olması sebebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile konu uzmanı personel tarafından tarım kampına katılan çocuklara farkındalık eğitimleri verildi. Eğitimin ardından Gümüşhane’de bulunan katı atık aktarma istasyonu ve atık su arıtma tesisine gidilerek tesisin yetkilileri eşliğinde arıtma tesisi gezilerek çocuklara tesisin işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Kampın üçüncü gününde gezi programı kapsamında Torul İlçesi sınırlarındaki Karaca Mağarası ve Torul Cam Seyir Terası gezildi. 2019 yılı Lider Çocuk Tarım Kampı teması olan "Sıfır Atık" kapsamında il merkezindeki Sema Doğan Yaşam Alanında doğayla buluşma, çevre temizlik çalışmaları, "Sıfır Atık" ile ilgili etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirildi. Öğrencilere resim defteri ve pastel boya dağıtılarak "Sıfır Atık" ile ilgili resimler yapmaları istendi.

Kamp süresince öğrenciler edindikleri bilgilerin yanı sıra bol bol eğlenme fırsatı buldu. Kampın sonunda öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Belgesi" ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER