Gümüşhane’de Maden İşçileri Valiliğe Yürümek İstedi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Demirkaynak köyünde ki Koza Altın İşletmelerinde çalışan ve madende faaliyetlerin durması nedeniyle uzun bir süredir işsiz kalan işçiler Valiliğe yürümek istedi.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Demirkaynak köyünde ki Koza Altın İşletmelerinde çalışan ve madende faaliyetlerin durması nedeniyle uzun bir süredir işsiz kalan işçiler Valiliğe yürümek istedi.

Cuma namazının ardından Zafer Meydanında toplanan yaklaşık 100 işçi Hükümet Konağı önüne çıkmak istedi. Bir süre Emniyet yetkilileriyle görüşen işçiler Valilik’te yetkili biriyle görüşmek için Hükümet Konağı önüne çıkmak isteyince kısa süreli arbede yaşandı.

Çevik Kuvvet ve Emniyet güçleri tarafından girişte durdurulan işçiler ikna edilerek tekrar Zafer Meydanına indirildi. Burada işçilerden seçilen 4 temsilci İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ile görüştü.

Aslan Kalyoncu, Savaş Okçu, Cengiz Demirci ve Şakir Kaban’dan oluşan işçi temsilcileri 7 aydır yaklaşık 700 işçinin işsiz olduğunu belirterek, “Yedi aydır bekliyoruz. Biz devlete karşı gelmiyoruz. Devlet haini de çıkmaz bizden. Yedi aylık süre içerisinde herhangi bir sonuç alamadık. Eğer şirket yanlış yapıyorsa ceza yazsınlar, 600-700 kişiyi mağdur etmesinler.  Yedi aydır bu kadar insan mağdur oldu” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Orhan Kar ise, problemlerin çözüm şeklinin Valilik önüne yürüyerek veya Vali bey ile görüşmek olmadığını dile getirerek, “Bazı sorunlar var, onlarla ilgili araştırmalar yapılmış. Sizin bilmediğiniz şeyler var. Size bunlar açıklanacak. Birkaç gün daha bekleyin, Vali Bey tarafından çağrılacak ve görüşeceksiniz. Ekmek aramanın şekli bu değil. Vali Bey de uğraşıyor, biz de uğraşıyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra Zafer Meydanında bekleyen işçilere açıklama yapan Aslan Kalyoncu, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’ın önümüzdeki hafta bütün işçilerin katılacağı bir toplantı tertip edeceklerine dair söz verdiğini söyledi. Kalyoncu, “Biz o toplantıda derdimizi Valimiz de olmak üzere şehrin idarecilerine anlatacağız. Firmayla ilgili sıkıntıların olduğu bize ifade edildi. Önümüzdeki hafta içi uygun bir günde bu konularla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak bu sıkıntılarımızı onlara anlatacağız.” dedi.

Valilik önünden ayrılan grup daha sonra AK Parti İl Başkanlığına gitti. Burada bir süre bekledikten sonra Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor’la konuşan işçiler 7 aydır işsiz olduklarını ve kendilerine verilen sözlerin tutulmasını, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Zor da işçilerin talep ettiği Milletvekilleriyle randevu konusunu halledeceğini, diğer konuları da ilgili makamlara ileteceğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER