Gümüşhane’de Muhtarlar Günü kutlanıyor

Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programları başladı.

Gümüşhane’de Muhtarlar Günü kutlanıyor

Kutlama programı kapsamında ilk olarak kent merkezindeki muhtar dernekleri tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki programın ardından Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Emir Osman Yılmaz, beraberinde köy ve mahalle muhtarlarıyla Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’i makamında ziyaret etti.

“Köylerinizdeki, mahallenizdeki insanları siz çok daha iyi biliyorsunuz”

Burada yaptığı konuşmada Cumhuriyetin 100. yılında muhtarlık müessesesinin temsilcilerinin vazifelerini layıkıyla yaptığını kaydeden Vali Tanrısever, “Hepinize teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Muhtarlık müessesesi vatandaşla kamu kurumları arasındaki bir köprü gibi görülüyor fakat bu sadece hizmet anlamında değil, fakir fukaranın, garip gurebanın, ihtiyacı olan vatandaşların da sizler vasıtasıyla bize gelmesi çok daha önemli. İhtiyacı olan vatandaşları, köylerinizdeki, mahallenizdeki insanları siz çok daha iyi biliyorsunuz. Onları devletin yardımıyla buluşturmak da sizin en önemli vazifelerinizden bir tanesidir” dedi.

“Muhtar sadece vatandaşı değil, kurumları da temsil ediyor”

Muhtarların hem vatandaşların hem de kurumların birer temsilcisi olduğunu belirten Vali Tanrısever, “Cumhuriyetin 100. yılındayız. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Siz de Cumhuriyet'in birer temsilcisisiniz, devletimizin birer temsilcisiniz orada. Kurumlarımızın da aynı zamanda temsilcisisiniz. Muhtarlık müessesesi sadece vatandaşı değil, kurumları da temsil ediyor. O anlamda da bir sürü göreviniz var. Allah yardımcınız olsun. Bizler de elimizden gelen her türlü desteği muhtarlarımıza vereceğiz. Geldiğim günden beri söylüyorum, bu şehirde ne yapacaksak el ele yapacağız, hep beraber yapacağız. İnşallah sayenizde ilimize, vatanımıza, memleketimize layıkıyla hizmetler yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

“Ateş sadece düştüğü yeri değil tüm memleketimizi yaktı”

Sohbet sırasında deprem felaketi ve Covid-19 salgınının ardından muhtarların öncülük ettiği birçok çalışmanın yapıldığını aktaran Vali Tanrısever, “Devletimiz güçlüdür. Allah'ın izniyle 11 vilayeti Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tekrar ayağa kaldıracak. İnşallah çok daha güzel olacak. Kaybettiğimiz insanları unutmamız mümkün değil. Ateş sadece düştüğü yeri değil tüm memleketimizi yaktı. Ama vatandaşlarımız bazı konularda sabırlı olmak durumundalar. O bölgedeki deprem bölgesindeki vatandaşlarımız konteyner kentte yaşarken biz burada bağımızın, bahçemizin yolunu yapmamız bize biraz lüks gelir. Bu hizmetler tamamıyla sonlandırılacak demiyorum ama öncelik sıralaması, kronikleşmiş bazı sıkıntıları daha öne alma konusunda sizlerden destek talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gerek deprem gerekse pandemi sürecinde muhtarlar olarak elimizden gelen bütün imkanları kullandık”

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir de 2024 yılında güzel hizmetler beklediklerini belirterek, “Bunu derken devletimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Ülkemizde 11 vilayetimiz deprem felaketinde yerle bir oldu. İlçeleriyle, kasabalarıyla, köyleriyle. Devletimizin şu anda orada çok büyük hizmetleri var, çok büyük ayatırımları var. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş 11 vilayet yerle bir olsun da anında müdahale edilsin, yapılsın, yeniden imar edilsin. Devletimizin o konuda hakikaten çok büyük gayretleri var.  Gerek deprem gerekse pandemi sürecinde muhtarlar olarak elimizden gelen bütün imkanları kullandık” dedi.

Kutlama programı kapsamında heyet daha sonra Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret etti.

Muhtarlar Günü nedeniyle daha önce açılış yapılacağı duyurulan Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Ahmet Erkan Kocatürk Mahalle Konağı ve Kültür Evinin açılışı ertelenirken Sema Doğan Yaşam Alanında muhtarlara Belediye Başkanlığı tarafından yemek verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER