Gümüşhane'de Operasyon Devam Ediyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi İncedere köyü kırsalında güvenlik güçlerinin terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmanın ardından operasyon devam ediyor.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi İncedere köyü kırsalında güvenlik güçlerinin terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmanın ardından operasyon devam ediyor.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, beraberinde Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ve Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı ile bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Vali Mayda, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece saat 23.45 civarında güvenlik güçlerinin rutin faaliyetleri sırasında bir grup PKK'lı ile çatışma çıktığını belirterek, “Çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristin kimlik bilgileri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Teröristle birlikte 1 kalaşnikof tüfek, 3 adet sırt çantası ele geçirildi. Şuan itibariyle takip çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süre içerisinde bir gelişme olursa bilgilendireceğiz. Çatışma sırasında güvenlik kuvvetlerimizce ateş edilip de yaralı olduğu düşünülen var. Ancak tam tespit yapmadan da bir şey söylememiz doğru olmaz.” dedi.

Çatışmada öldürülen teröristin terör örgütünün sözde Karadeniz Grup Sorumlusu “Zağros” olduğu ifade edilirken, teröristin cesedi ambulansla Şiran Devlet Hastanesi morguna kaldırıldıktan sonra Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Gümüşhane, Trabzon ve Giresun Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonların 4-5 kişilik grubun ölü yada diri bulana kadar devam edeceği belirtilirken, vatandaşların bu süreçte ihbarlarla güvenlik güçlerine destek olmaları istendi.

Öte yandan Gümüşhane'de gerçekleştirilen operasyonla ilgili Trabzon Valisi'nin basın mensuplarını çağırarak açıklama yapması da tepkiyle karşılandı. Buna benzer bir vakanın Zigana çığ faciasında yaşandığını ifade eden bazı Gümüşhaneliler, "Trabzon Valilileri niye Gümüşhane'de meydana gelen bir olay için bölgesel gücünü kullanarak basına açıklama yapıyor. Zigana'da yaşanan çığ faciasında da dönemin Trabzon Valisi çıkıp açıklama yapmış ve TV'ler bunu günlerce yayınlamıştı. Bunu bir alışkanlık haline getiren Trabzon Valilerinin edeb-i usulü ile uyarılması gerekmektedir. Her horoz kendi çöplüğünde öter. Trabzon Valisinin Gümüşhane-Giresun sınırında meydana gelen bir olaya açıklama yapması etik değil." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER