Gümüşhane’de ormanı çöplüğe döndürdüler

Gümüşhane’de orman içerisinde çevreye bilinçsizce atılan çöpler doğayı kirletirken, cam şişeler de orman yangınına davetiye çıkarıyor.

Merkeze bağlı Aktutan Köyü ve bölgede bulunan birçok köye ulaşım sağlayan orman içi yol bilinçsiz vatandaşların rastgele çevreye attığı çöpler ve şişeler nedeniyle orman çöplüğüne döndü. 

Şehre yakın ve hakim bir noktada bulunan ve doğasıyla görsel bir şölen sunan orman içerisinde yer alan çöplere yöre halkı tepki gösterirken, orman içerisine gelişigüzel atılan cam şişeler ise mercek etkisi nedeniyle orman yangınına davetiye çıkarıyor.

“Bu kadar yeşilliğin arasında bunlar çok çirkin görüntüler”

Yöre sakinleri olarak bu manzarayla karşılaşmak istemediklerini belirten Ömer Taylaman (20), “Beni bu görüntü çok rahatsız ediyor. Çünkü bu kadar yeşilliğin arasında bunlar ekosisteme zarar veren şeyler. Bunların kırılıp yaz aylarında yangın çıkarması da muhtemel. Rahatsızlık duyuyorum, umarım yakında çözülür bu problem. Burada sürekli oluyor bu gelip oturup sürekli şişelerini buraya atıyorlar. Biz bunu görmek istemiyoruz buna artık bir çözüm bulunması lazım” dedi.

Atık cam şişelerinin mercek etkisiyle orman yangınına sebep olabileceğinin altını çizen Aktutan Köyü sakini Mehmet Salih Eleman da “Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Vatandaşlar bilinçlenmeli, çöplerini toplamalı. Güneşin etkisiyle bu cam şişeler orman yangınına sebep olabilir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, 15:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zuhal Dağoğlu
Zuhal Dağoğlu - 2 ay Önce

Bu haberi okuyunca unutamadığım bir anımı ibret olsun diye anlatmak istedim. Geçen yıl şehrimizde güzel bir piknik alanında piknik yaparken hemen yanıbaşımızda piknik yapan bebekli geniş bir aile de vardı. Gayet bakımlı düzgün görünümlü bir aileydi, epeyce kalabalıktılar bizim gibi. Onlar da biz de, o güzel günün tadını baya çıkardık. pırıl pırıl bir halı gibi tertemiz çimenlerin üzerinde çoçuklar gibi eğlenmiştik. Yanıbaşımızdaki aile bebekleri yüzünden olacak ki biraz erken toparlanıp gittiler. Arkalarında bıraktıkları kirlilik inanılmazdı. Çocuk bezleri, cam, pet şişeler, poşetler aman Allahım bu nasıl bir zihniyet. Bu kadar insandan birisi de mi bu kirlilikten rahatsız olmadı. Anlamak mümkün değil. Peygamber efendimiz (s.a.v) temizlik imanın yarısıdır” diye buyurmuş. Gerçekten ne bize, nede eşsiz doğal güzellikleri olan cennet varanımızın hiçbir köşesine bu manzaralar yakışmıyor. Şehir içerisindeki parklarda ayçekirdeği kabuklarını insanların gözlerinin içine baka baka yere atıp rahatsız olmayanlara ne demeli …

SIRADAKİ HABER