Gümüşhane'de 'pasha' açıldı

Açılışı Milletvekili Üstün, Belediye Başkanı Çimen ve beraberindekiler gerçekleştirdi

Gümüşhane'de 'pasha' açıldı
Gümüşhane'de son dönemde hızla artan lokantalara bir yenisi daha eklendi.  Atatürk Caddesi üzerinde Fatih Eroğlu tarafından açılan 'pasha' isimli lokanta için tören düzenlendi.

Açılışa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Milletvekili Üstün, lokantacılık sektörünün önemli bir sektör olduğunu belirterek, “Bu açılan tesisin ilimizi iyi temsil edeceğine inanıyorum. Güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. İlimizde işletmelerin sayısının artmasının hiç kimsenin rızkının kesileceği anlamına gelmez. Onun için kimin nasibi neyse onu alacaktır. Lokantacılık sektörü çok önemli bir sektördür ve işini iyi yapmayı gerektiren bir iştir. İnsan babasının lokantası bile olsa yemekleri güzel değilse en fazla iki kez yemek yer. Bu nedenle lokantacıların işini çok iyi yapması lazım. İlimizde bu tip işletmeler açılıyorsa ihtiyaç olduğundan dolayı açılıyordur. Bu işyerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek bol kazançlar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Çimen de, açılan her yeni işletmenin şehrin güzelleşmesine katkı koyduğunu ifade ederek, “Yine güzel bir işletmenin daha açılında bir araya geldik. Buranın ismi paşha. Ama bizim şehzademiz var, kralımız var şimdi de paşamız oldu. Bu işletmelerle birlikte şehrimizin her noktası güzelleşecek. Modern bir kent olma yolundaki Gümüşhane’de açılan bu tür tesislerin biz her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Buranın ruhsatını da teslim ettik. Ruhsatsız hiçbir iş yerinin açılışını yapmayacağız. Buradan bir konuyu duyurmak istiyorum. Belediye olarak ikamet çalışması başlattık. Şehrimizin nüfusunu 50 bine çıkarmak istiyoruz. Üniversitemiz gelişti ve öğrenci sayısı 15 binlere dayandı. Bu nüfusu kente almamız gerekiyor. Öğrenci sayısı fazla olduğu için az talep döngüsünden dolayı şehrimizde her gün yeni işletmeler açılıyor. Talep var ki arz yerine geliyor. İkametgah taşınması konusunda herkesin desteğini bekliyoruz.  Nüfusumuz arttıkça şehrimizdeki işletme sayıları da artacaktır. Bu işyeri de şehrimize hayırlı olsun. Allah iş yeri sahiplerine bol kazanç vermeyi nasip etsin” diye konuştu.

GTSO Başkanı Akçay ise Gümüşhane’de ticaret yapmanın zor olduğunu belirterek, gösterdikleri cesaretten dolayı işletme sahiplerini tebrik etti.
Yapılan konuşmaların ardından iş yerinin açılışı gerçekleştirildi.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER