Gümüşhane'de patates hasadı bitmek üzere

Gümüşhane’de hemen her köyde yetiştirilen ve kentin yöresel sofralarının baş tacı olan patateste hasat mevsimi son günlerine gelindi.

Gümüşhane'de patates hasadı bitmek üzere

Özellikle kış mevsiminde her Gümüşhanelinin sofrasında turşu ve lor peyniriyle eksik olmayan patateste bu yıl 36 bin ton rekolte bekleniyor.

Köse ilçesine bağlı Oylumdere köyünün bin 600 metre rakımdaki 400 dönüm alanında patates üreticisi Erkan Baştürk tarafından ekimi yapılan patateslerin hasadı makineler ve vatandaşlar tarafından gerçekleştiriliyor.

Daha önce sulanamamaları nedeniyle buğday ve arpa ekilen tarlalarda göletlerin yapılması ve toprağın suyla buluşmasının ardından kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesinin ardından berekette arttı.

Niğdeli patates üreticisi Erkan Baştürk, 3 yıldır Köse ilçesinde patates ekimi yaptığını ve verimden oldukça memnun olduğunu belirterek, “Bu yıl havalar sezon başında yağışlı başlayıp sezon boyunca kurak gitti ama bizim için herhangi bir su sıkıntısı olmadı. Devletimiz göletler yaptığı için su sıkıntısı çekmedik. Verim yüksek oldu. Üretimin her aşamasında Tarım ve Orman Müdürlüğünden ziraat mühendisi arkadaşlar bize teknik destek verip bilgilendirdiler” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER