Gümüşhane’de Seçim Güvenlik Toplantısı yapıldı

Gümüşhane’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Vali Okay Memiş başkanlığında seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de Seçim Güvenlik Toplantısı yapıldı

Gümüşhane’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Vali Okay Memiş başkanlığında seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Ali Arıkan ve Aytaç Akgül, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Köse Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam vekili Mustafa Duruk, Torul Kaymakam vekili Fahri Onay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Seçim takvimine göre mülki idare amirleri ile seçim kurullarının yetki ve sorumluluklarıyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, seçim propaganda dönemi içerisinde yapılacak her türlü açık ve kapalı yer toplantılarında, siyasi partilerin açacakları seçim bürolarında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, seçimlerde görev alacak güvenlik ve sandık görevlisi olacak personellerin hizmet içi eğitime tabi tutulması, kamu görevlilerinin tarafsızlığını zedeleyici davranışlardan uzak kalması, siyasi partilerin ve adayların Yüksek Seçim Kurulu kararlarına uygun hareket etmeleri konularında çalışma yapılması konuları görüşüldü.

Seçimler kararlaştırılan tarihte yargı gözetiminde yapılacağını ifade eden Vali Memiş, “Halkın iradesini sandığa yansıtmak ve demokrasinin belki de en önemli tezahürü olan seçimlerde, seçmenlerin kararlarının ülke yönetiminde kendi tercihini görebilmesi açısından bir birikimimiz var, teamülümüz var ve şükür olsun bir başarımız var. Yine bu minval üzerlerine toplandık. Ben buradaki iki yıllık valilik görevim içerisinde referandum oldu ve şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yine 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için vatandaşlarımız 24 Haziran’da oy kullanacak. Bizim görevimiz idareciler olarak bu seçimin güvenli bir ortamda yapılmasını tesis ve temin etmek. Onun haricindeki diğer hususlar yargı mercilerinin görev alanına giriyor. İnşallah bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER