Gümüşhane’de sokak iftarı

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen ‘Gönlümüz bir, soframız bir’ temalı sokak iftarında 3 bin kişi bir arada orucunu açtı.

Gümüşhane’de sokak iftarı

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen ‘Gönlümüz bir, soframız bir’ temalı sokak iftarında 3 bin kişi bir arada orucunu açtı.

Atatürk caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından kurulan masalarda bir arada iftarını yapan vatandaşlar için ayrıca ilahi ve tasavvuf sanatçısı Fatih Yardım ve ekibi ile semazen gösterileri ve çocuklar için Hacivat-Karagöz gösterisi gerçekleştirildi.

“Gümüşhane’nin kamu hizmetlerinden maksimum ölçüde faydalanması için gece gündüz çalışıyoruz”

Katılımcılara Osmanlı şerbetinin de ikram edildiği programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” temennisinde bulundu. Yaklaşık 1 yıldır Gümüşhane Valiliği görevini sürdürdüğünü ve Gümüşhane için çalıştıklarını kaydeden Vali Memiş, “Gecemizi gündüzümüzü siz değerli hemşehrilerimize hizmet etmeye adadık. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, özel idare çalışanlarımızla, 5 ilçe, il merkezi, 320 köyün hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Tüm yollarımızı asfaltlama derdindeyiz. Gümüşhane’nin kamu hizmetlerinden maksimum ölçüde faydalanması için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

“Birlik ve beraberliğe kaşık sallayacağız”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise manevi duyguların en yoğun olduğu dönemlerde olduklarını belirterek, “Biz sadece sofralarda kaşık sallamayacağız, aynı zamanda kardeşliğe, barışa, paylaşmaya, dayanışmaya, sevgiye, birlik ve beraberliğe kaşık sallayacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında bu yıl 3.sünü düzenledikleri tek sofra etkinlikte tüm hemşehrileriyle aynı ekmeği paylamış olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, tüm hemşehrilerini bayram sabahı verecekleri kahvaltı programına davet etti.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER