Gümüşhane’de Tatlı Satışları Arttı

Gümüşhane’de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı satışları arttı.

Gümüşhane’de Tatlı Satışları Arttı
Gümüşhane’de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı satışları arttı.

Özellikle iftar saatine yakın pastanelerde tatlı kuyruklarında yoğunluk olurken, satıcılar Ramazan ayının diğer aylara göre daha bereketli olduğunu belirtti.

Divan Pastanesi işletme sahibi Mustafa Kızmış, Ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirterek işlerinde yoğunluk yaşandığını söyledi. Gümüşhanelilerin Ramazan ayında en çok tulumba tatlısı tercih ettiğini kaydeden Kızmış, “Biz genelde her sene Ramazan ayında bazı tatlı ürünlerinde fiyatları geri çekiyorduk. Bu sene baklavaları 25 liradan satıyoruz. 35-40 liralık ürünleri aşağı çektik herkes alabilsin diye. Fındık ve cevizin aşırı yükselmesinden dolayı önceki yıllara oranla tatlı fiyatlarında biraz artış oldu” dedi.

"YOĞUN İSTEK ÜZERİNE LAZ BÖREĞİ ÇIKARMAYA BAŞLADIK"

Müşterini yoğun talebi üzerine Laz Böreği yapmaya başladıklarını ifade eden Kızmış, Ramazandan sonra da Laz Böreği satışının devam edeceğini söyledi. Müşterinin istediği çeşitleri yapmaya çalıştıklarını kaydeden Kızmış, “Ev baklavası, burma, fıstık sarma, Hindistan cevizli tatlı, divan özel, kadayıf, tulumba, şekerpare profiterol gibi birçok çeşidimiz mevcut. Müşterinin özel talebi üzerine de istediği tatlı çeşidini yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 00:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER