Gümüşhane’de Teröre Lanet, Şehitlere Saygı Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’de Türkiye Kamu-Sen İl Başkanlığı’nın organizasyonunda ‘Teröre lanet, şehitlere’ saygı yürüyüşü yapıldı.

Gümüşhane’de Türkiye Kamu-Sen İl Başkanlığı’nın organizasyonunda ‘Teröre lanet, şehitlere’ saygı yürüyüşü yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde Türk bayraklarıyla süslenen bisiklet, motosiklet ve otomobillerin öncülüğünde başlayan yürüyüşte, ellerinde “Terörü lanetliyoruz” pankartlarıyla yürüyen binlerce kişi “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Gümüşhane uyuma şehidine sahip çık”, “Vur vur inlesin Apo piçi dinlesin”, Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Her Türk asker doğar”, “Dişe diş, kana kan intikam”,” Vatan sana canım feda” sloganları atarak, tekbirler getirerek Fatih Parkı önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında çevre yollardan da ellerinde bayraklarla gruba dahil olanlarla yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşün sonunda basın açıklamasını Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Fevzi Akçay gerçekleştirdi.

“ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından yaptığı konuşmada felaket ve musibetlerin Türkiye’yi çembere aldığını kaydeden Akçay, “Artık sözün bittiği, her türlü mazeretin tükendiği noktaya kayıplar eşliğinde gelinmiştir. Dün Dağlıca’da, bugün Iğdır’da TSK unsurlarına ve Emniyet güçlerimize yönelik düzenlenen hain saldırılar yüreklere ateş düşürmüştür. Milletimizi kedere ve hüzne boğan bu menfur terör eylemlerinden dolayı öfkemiz sınırsız, üzüntümüz tarifsizdir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRAN ÖNCE SAĞLIKLI VE İSTİKRARLI GÜVENLİK ŞARTLARINA KAVUŞTURULMASI GEREK”

Bölücülüğün sırtını sıvazlayıp, terör örgütünün açık veya örtülü propagandasını yapan sözde yazar, gazeteci, artist, siyasetçi, sermaye sahibi, akademisyen ve sivil toplum örgütü mensuplarının gelinen noktada suçlu olduğunu dile getiren Akçay, Türkiye’nin biran önce sağlıklı ve istikrarlı güvenlik şartlarına kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

“SİYASİLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Türkiye’de yaklaşık 3 aylık sürede yüzün üzerinde şehit verildiğini ve Türkiye’nin ateş altına alındığını ifade eden Akçay, bu çerçevede en başta siyasetçilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Herkes ayağını denk almalıdır. Türkiye’nin üç beş soysuza boyun eğmesi, küresel ve bölgesel güçlerin maşası olan hainlere göz yumarak teslim olması tam bir hayaldir. Kaybedecek vakit yoktur, çünkü başka Türkiye yoktur. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Terörü lanetliyor, amaçlarına ulaşamayacaklarını bir kez daha, çok kararlı ve güçlü bir şekilde duyuruyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Akçay’ın konuşmasının ardından grup içerisinden bir genç “Biz şehitlerimizi anmak için buraya geldik, siyaset yapmak için değil” diyerek Akçay’ın konuşmasının bazı bölümlerini protesto edince kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbede okunan İstiklal Marşıyla sona erdi.

Yürüyüşe MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, MHP İl Başkanı Ali Ateş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nusret Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER