Gümüşhane’de üreticilere 11 bin 770 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Gümüşhane’de İl Özel İdaresi tarafından desteklenen “Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi” kapsamında üreticilere 588 dekara dikilmek üzere yüzde 50 hibeli 11 bin 770 adet fidan dağıtımı yapıldı.

Gümüşhane’de üreticilere 11 bin 770 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen 'Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 50 hibeli 11 bin 770 adet ceviz fidanı dağıtımı Vali Yardımcısı Bahar Kaya'nın katılımıyla yapıldı.

Proje beledi 294 bin TL olan proje kapsamında üreticilere dağıtılan cevizler Gümüşhane’nin iklim yapısına uygun olan Fernor ve Fernette çeşidi oldu.

Kurum bahçesinde düzenlenen dağıtım programında konuşan Vali Yardımcısı Bahar Kaya, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin Gümüşhane'ye ve çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç ise konuşmasında proje hakkında ve ceviz fidanı dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek, tarımsal çalışmalara ve projeye desteklerinden dolayı Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever'e, Vali Yardımcısı Bahar Kaya'ya, İl Özel İdaresine, İl Genel Meclisi üyelerine, kurum çalışanlarına ve çiftçilere teşekkür etti.

Gümüşhane'de pestil-köme yapımında ham madde olarak kullanılan ceviz ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan proje kapsamında Gümüşhane Merkezde 2 bin 960 adet, Torul ilçesinde 3 bin adet, Köse ilçesinde bin 380 adet, Kelkit ilçesinde bin 370 adet, Şiran ilçesinde 2 bin 200 adet ve Kürtün ilçemizde 860 adet olmak üzere toplam 11 bin 770 adet ceviz fidanı 588 dekar alanda dikilmek üzere üreticilere teslim edildi.

Programa Vali Yardımcısı Bahar Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarık Tarkan Kocagöz, Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbey Aydın, kurum müdürleri, personeller ve projeden yararlanan üreticiler katıldı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Yılmaz
Ali Yılmaz - 2 hafta Önce

Birde denetlenecekmi cevizler gerçekten dikildimi, bakımları yapıldımı, önümüzdeki yıl kaç tanesi tuttu.

SIRADAKİ HABER