Gümüşhane’de üreticilere 65 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Gümüşhane’de üreticilere yüzde 70 hibeli 65 adet süt sağım makinesi düzenlenen törenle teslim edildi.

Gümüşhane’de üreticilere 65 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Kırsalda yaşayan süt üreticilerinin üzerindeki iş yükünü azaltarak kendilerine ekonomik ve sosyal anlamda destek vermek amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında süt sağım makinelerinin dağıtımı için Vali Yardımcısı Bahar Kaya'nın katıldığı tören yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen programda Vali Yardımcısı Bahar Kaya, projenin hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Başvuru fazla olunca kura çekildi

Programda proje hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç ise hijyenik süt sağımının teşvik edilmesi maksadıyla büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik olarak hazırladıkları yüzde 70 hibeli Makineli Sağım Projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından desteklendiğini, projenin HAYBİS verileri esas alınarak işletmesinde 5-15 baş arası 24 ay ve üzeri dişi büyükbaş hayvanı olan aile işletmelerinin öncelikli olarak faydalandırıldığını, başvuru sayısının fazla olması nedeniyle uygun müracaatı olan hak sahiplerinin, oluşturulan komisyon tarafından çekilen kura ile belirlendiğini belirterek proje kapsamında 65 adet sağım makinesi temin edildiğini söyledi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Bahar Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Müdür Yardımcısı Tahsin Uzun, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, Şube Müdürleri ve projeden yararlanan üreticiler katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER