Gümüşhane’deki yetimlere Yardımeli değdi

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Ramazan ayında Gümüşhane’ de 40 yetime bayramlık giysi ve 30 aileye de kumanya kartı yardımı yapıldı.

Gümüşhane’deki yetimlere Yardımeli değdi

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Ramazan ayında Gümüşhane’ de 40 yetime bayramlık giysi ve 30 aileye de kumanya kartı yardımı yapıldı.

Yardımeli Gümüşhane İl Temsilcisi Hüseyin Erden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada paylaşmanın ve dayanışmanın doruklara ulaştığı rahmet ayı Ramazanın sonuna gelindiğini hatırlatarak, “Ramazan ayının ilk günüyle birlikte hummalı bir çalışmaya başlayan Yardımeli Derneği, ’İnsanlık için Kardeşlik Vakti’sloganıyla ülkemizde 81 ilimizde dünyada Balkanlardan, Asya’ya, Asya’dan Afrika’ya Irak, Suriye, Yemen ve Filistin/Gazze’nin de içinde bulunduğu 20 ülkede Ramazan sevincini ihtiyaç sahiplerine taşımaya devam ediyor. Ramazan ayını muhtaca ulaşmada bir fırsat bilen Yardımeli bu bağlamda kendine hedef koyduğu 1 milyon kişiye iftar, 50 bin kumanya, 50 bin yetime bayramlık ve 10 bin adet Kuranı Kerim hediyesi hedefine ulaşmak için, tüm gönüllü, temsilci ve çalışanıyla büyük bir gayret gösteriyor” dedi.

Yurtiçinde temsilcilikler, yurtdışında ise ofis ve partner kuruluşlar aracılığıyla organize edilen iftar sofralarına Ramazan boyunca 1 milyon ihtiyaç sahibinin misafir edildiğini kaydeden Erden, “Ramazan ayının son iftarına kadar sürecek bu çalışmada şimdiden yüzbinlerce ihtiyaç sahibi iftar etme imkânı buldular. Kumanya Kartı uygulaması ile bu anlamda STK’lar arasında öncülük yapan Yardımeli Derneği, Türkiye genelinde yaygın bir zincir marketle yapılan protokol sayesinde kart sahipleri bu marketlerden diledikleri gibi alışveriş yapma imkânına kavuştu. Kumanya Kartı ile ihtiyaçların karşılanamayacağı şehir merkezlerine uzak yerleşim yerlerinde ise kumanya kolileri dağıtılıyor. Bu bağlamda Yardımeli binlerce ihtiyaç sahibi aileye kumanya ulaştırdı. Her çocuğu heyecanlandırır bayramlık alışverişi, bayramdan önce ailesiyle çıktığı bayramlık alışverişi her çocuğun mutluluğudur. İşte bu mutluluktan mahrum kalmasın diye yetimler, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da yetimler sevinsin, bayrama buruk girmesin diye bayram öncesi yetim çocuklar Yardımeli ile birlikte bayramlık alışverişine çıkıyorlar. Hem de diledikleri gibi, istedikleri renkte. Yetime Bayramlık projesi kapsamında, binlerce yetim bayramlıklarıyla bayrama hazır. Alışverişler bölgelere göre ramazan ayının son günlerine kadar devam edecek” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER