Gümüşhaneli akademisyenden uluslararası dergi atılımı: ISERDAR

Gümüşhane Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerde akademisyenlik yapan Gümüşhaneli Doç. Dr. Gökhan Külekçi, uluslararası hakemli bir akademik dergi çıkarma başarısına imza attı. 

Gümüşhaneli akademisyenden uluslararası dergi atılımı: ISERDAR

Baş editörlüğünü ve imtiyaz sahipliğini kendisinin üstlendiği derginin ismi Külekçi'nin merhum babası Serdar Külekçi'den aldı.

Bilim dünyasında adını duyurmayı hedefleyen derginin ilk sayısı Külekçi'nin önderliğinde geçtiğimiz günlerde yayınlanırken yılda toplam 4 kez okurlarla buluşacak.

Doç. Dr. Külekçi, eğitim süreci ve kariyerinde en fazla destek sağlayan merhum babasının adını sonsuza dek yaşatmak amacıyla bu adımı attığını belirterek, “ISERDAR adını taşıyan dergi, dünya çapında bilime katkıda bulunacak ve ülkemiz ile şehrimiz adına önemli bir değer olacaktır” dedi.

ISERDAR dergisinin misyonunun disiplinler arası bir yaklaşımla zenginleşmiş, nitelikli bilimsel içerik sunarak akademik dünyada önemli bir boşluğu doldurmak olduğunu, derginin ilk sayısında, farklı alanlardaki öne çıkan araştırmacıların makaleleri ve bilimsel çalışmalarının yer aldığını kaydeden Doç.Dr. Külekçi, “ISERDAR dergisi mevcut akademik dergi standartlarına karşı bir duruş sergiliyor. Günümüzde sıklıkla karşılaşılan kalitesiz ve bilimden uzak yayınlara bir tepki olarak doğan bu dergi, ahbap çavuş ilişkileriyle belirlenen ve bilimsel etikten uzaklaşan birçok akademik yayına meydan okuyor. ISERDAR, akademik dünyada gerçek anlamda bilim yapma arzusundaki araştırmacıları bir araya getirerek, nitelikli ve güvenilir bir platform sunmayı hedefliyor. Bu çıkış, bilimin önemine vurgu yaparken, bilim dünyasında kalitenin ve etiğin yeniden öne çıkmasını amaçlıyor” diye konuştu.

Gümüşhaneli akademisyenin bu uluslararası dergi girişimi sadece bireysel bir başarı değil, aynı zamanda ülke genelinde bilimsel araştırmalara verilen önemin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. 

ISERDAR dergisi, gelecek sayılarıyla birlikte uluslararası alanda daha geniş bir kitleye ulaşarak bilime katkı sağlamaya devam edecek. 

Dergiye ulaşmak için www.iserdar.com adresini tıklayabilirsiniz.


 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024, 21:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlyas Ertuğrul Külekçi
İlyas Ertuğrul Külekçi - 5 ay Önce

Sevgili yegenim çıktığın bu yolda sizi kutluyor ve basarılar diliyorum Rabbim yar ve yardımcınız olsun

RECEP YASAR
RECEP YASAR - 5 ay Önce

Gokhan hocamizi kutluyor basarilarinin devamini diliyorum.

Mesut GÜL
Mesut GÜL - 5 ay Önce

Derginin çıkış amacı ve hedefleri gelecek adına umut verici, çıktığınız bu yolda başarılarınızın devamını dilerim sayın hocam.

Mustafa Paşaoğlu
Mustafa Paşaoğlu - 5 ay Önce

Başarılar dilerim.

Fazıl Gök
Fazıl Gök - 5 ay Önce

İnsanlık adına yapacağınız bu bilimsel çalışmanın Türkiyemizden ve dünyadan ses getirmesi temennisiyle çalışmalarınızda yolunuzun açık olmasını diliyorum.

SIRADAKİ HABER