Gümüşhaneli kaptanın gemisi Fransız maceracıyı kurtardı

Gümüşhaneli hemşehrimiz Özgür Kürtünlüoğlu’nun kaptanlık yaptığı ham petrol gemisi, Porto Riko açıklarında Amerikan Sahil Güvenliğinin yardım çağrısına uyup tüm personelini seferber ederek 6 saatlik çalışmanın ardından Fransız maceracıyı ve teknesini denizden kurtardı.

Kanarya adalarından 137 gün önce pedalla çevrilerek yönetilen teknesiyle Atlantik okyanusunda seyre çıkarak New York'a ulaşmayı amaçlayan Fransız maceracı Didier Bovard, New York açıklarında çıkan Cindy fırtınası nedeniyle Porto Riko Sahil Güvenliği tarafından uyarıldı.

Porto Riko Sahil Güvenliğinin en yakın gemilere Fransız denizciye yardım etmesi için çağrıda bulunması üzerine hemşehrimiz Kürtünlüoğlu’nun kaptanı olduğu gemi yardım çağrısına uyup Fransız maceracıyı 6 saatlik çabayla denizden kurtararak New York limanında devlet görevlilerine teslim etti.

Amerikan Sahil Güvenliğinden tekneye ek yakın gemi olmaları nedeniyle teknenin sürüklendiği, hareket kabiliyeti olmadığı, arkasından fırtına geldiği ve fırtınaya kapılırsa kurtulamayacağı mesajıyla kurtarma talebi almaları üzerine harekete geçen ham petrol gemisi, kaptan Özgür Kürtünlüoğlu’nun yönetiminde verilen koordinata en hızlı şekilde gemiyi götürerek tüm personelle gereken hazırlıklar yaptıktan sonra tekneyi aramaya başladı. 

Arama çalışması sırasında denizde parlayan bir ayna görünce tekneye ulaşan ekip hemen çalışmalara başlayarak önce halatla başladığı çalışmada dalgaların etkisi nedeniyle vinç yardımıyla Fransız maceracıyı ve teknesini sağ salim şekilde gemiye almayı başardı.

Fransız maceracı Didier Bovard’ın çok yorgun ve bitkin göründüğünü ifade eden Kürtünlüoğlu, hemen su, çikolata verip kan şekerini dengeledikten sonra tansiyonunu ölçüp yetkililere teslim ettiklerini aktardı.

Geminin birinci kaptanlığını Gümüşhaneli hemşehrimiz Özgür Kürtünlüoğlu, 2. Kaptanlığını Necati Doğan, baş mühendisliğini ise Uğur Çinpolat yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER