Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8722 %0.07
50,7785 %0.09
6.212,09 % 0,31
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhanelilerin araç tercihi motosiklete evriliyor

Gümüşhanelilerin araç tercihi motosiklete evriliyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Gümüşhane’de Eylül ayında Ağustos ayına oranla 231 yeni motorlu kara taşıtı trafiğe kaydedildi. Kentte en fazla artış yüzde 4 ile motosiklette yaşandı.

451
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

TÜİK Eylül 2024 dönemine ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde Eylül ayında 212 bin 451 yeni araç trafiğe kaydedildi. Böylece trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Buna bağlı olarak verilere göre Türkiye’de trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Eylül ayı sonu itibarıyla 30 milyon 678 bin 293 oldu.

Gümüşhane’de bir önceki aya göre araç sayısı yüzde 1 oranında artarken Eylül ayında toplam 231 yeni motorlu kara taşıtı trafiğe kaydedildi, 880 aracın da devri yapıldı.

Sürücüler Eylül ayında en fazla motosiklete rağbet gösterdi. Kentte bulunan 2 bin 896 motosiklet sayısı Eylül ayı itibarıyla yüzde 4 oranında artarak 3 bin 12’ye yükseldi.

Kentte trafiğe kayıtlı araçların 13 bin 46’sını otomobiller, 949’unu minibüsler, 192’sini otobüsler, 6 bin 851’ini kamyonetler, bin 542’sini kamyonlar, 3 bin 12’sini motosikletler, 228’ini özel amaçlı, 4 bin 188’ini ise traktörler oluşturdu. Eylül ayında Gümüşhane’de toplam 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan diğer kentlerde ise araç sayısı şöyle: Trabzon: 265 bin 159, Ordu:185 bin 304, Giresun: 113 bin 284, Rize: 97 bin 291 ve Artvin 46 bin 820.

Haber: Zeynep KAYA
 

Yorumlar
A
Aklın Yolu 1 yıl önce
Millet keyfinden motora binmiyor, hayat pahalılığı ve enflasyon yüzünden ülke hindistana döndü. yakında tuk-tuk diye tabir edilen motorlu toplu taşıma araçları da çıkar piyasaya. iktidar 22 senede ülkeyi avrupa ülkesi yapacağına hindistan bozması bir orta doğu devletine dönüştürebildi. emeği geçen herkesi kutlarım. yarın bu sebepten can ve mal kayıpları da yaşanacak. şimdiden uyaralaım.
BEĞENME
0
CEVAPLA