Gümüşhane’nin Çehresi Yatırımlarla Değişiyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün Gümüşhane’de AK Parti İktidarları döneminde yürütülen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İLBANK Destek ve Yatırımları ile TOKİ çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular.

Gümüşhane’nin Çehresi Yatırımlarla Değişiyor
AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün Gümüşhane’de AK Parti İktidarları döneminde yürütülen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İLBANK Destek ve Yatırımları ile TOKİ çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular.

Milletvekilleri Aydın ve Üstün açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek için yoğun şekilde çalışarak 12 yılda önemli düzenlemelere imza atıldı

Altyapı ve üstyapıda devrim niteliğindeki projeleri hayata geçirildi. Kaynaklarımızı verimli kullanarak temiz şehirler,yaşanabilir alanlar inşa edilmesi teşvik edildi.

ALTYAPI PROJELERİNE DESTEK SAĞLANDI


Çevre katkı paylarından yerel yönetimlere ayrılan payı artırıldı. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2013 yılları arasında Gümüşhane için 10,7 Milyon TL ödenek ayrıldı.

Gümüşhane Merkez ve tüm ilçelerine 28 adet çöp toplama aracı hibe edildi

AKTARMA İSTASYONU HİZMETE GİRDİ

Gümüşhane Belediyeler Birliğinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile Gümüşhane’deki tüm belediyelerin katılımıyla oluşturduğu Yerel Yönetimler Birliği kanalıyla gerçekleştirilen yatırımda, birliğe bağlı belediyelerin evsel, evsel nitelikli endüstriyel, ticari ve kurumsal kaynaklı katı atıkların bertarafı amaçlanıyor. 4 Milyon TL bedelle yapılan Kelkit Aktarma İstasyonu’nun tüm araçları ve yapım maliyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca karşılandı. Gümüşhane Aktarma İstasyonu çalışmaları devam ediyor.

İLBANK A.Ş.’DEN 365,2 MİLYON TL YATIRIM VE DESTEK SAĞLANDI

2003-2013 yılları arasında İlbank A.Ş. tarafından Gümüşhane için;
• SUKAP kapsamında 17 adet iş için 68,6 Milyon TL
• Belediyelerin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere 18 adet iş için 3 Milyon TL
• Köylerin muhtelif projelerinde kullanılmak üzere 6,7 Milyon TL
• Acil içme suyu ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 10 adet iş için 435.572 TL
• Kentsel altyapı ödeneği kapsamında 2 adet iş için 142.232 TL
• Özel önem ve çevre korumaya yönelik projeler kapsamında 2 adet iş için 200 Bin T
• Altyapı ve üstyapı kapsamında 59 adet iş için 28,5 Milyon TL olmak üzere toplam 107,5 Milyon TL yatırım ve destek sağlandı.

    5779 sayılı Kanun kapsamında Gümüşhane Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 2003-2013 yılları arasında 71,5 milyon TL kaynak transfer edilmiştir. Bu dönem içerisinde Gümüşhane belediyelerine ve İl Özel İdaresi’ne cari, personel ve yatırım giderlerini karşılamak üzere yaklaşık 365,2 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.



GÜMÜŞHANE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DESTEĞİ İLE ATIK SU TESİSİ HAYATA GEÇİYOR

Gümüşhane de ihale edilen ve yaklaşık 7 Milyon TL’ye mal olması planlanan atık su tesisinin yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleri ile gerçekleşmektedir.

SON 12 YILDA GÜMÜŞHANE’DE 151 MİLYON TL TOPLU KONUT VE SOSYAL DONATI YATIRIMI YAPTIK

Kentsel ve kırsal alanda herkesin yeterli ve yaşanabilir konut sahibi olmasında öncü ve destekleyici rol üstlenen TOKİ, modern yaşamın gerektirdiği sosyal ve teknik özelliklere sahip, doğal ve kültürel değerlerle bütünleşmiş alanlarda alternatif modeller üreterek, öncelikle konutu olmayan dar gelirli insanların konut sahibi olmalarına destek oluyor.

GÜMÜŞHANE’YE 1.372 KONUT KAZANDIRILDI

TOKİ öncülüğünde yürütülen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında 2003-2013 yılları arasında ülke genelinde yapılan 59,1 Milyar TL yatırımla;
470 bin konut tamamlandı,
606.225 konut ve 5.080 sosyal donatının yapımına başlandı.
Gümüşhane’de ise bu süreçte 1372 konut hizmete sunuldu.

BU KAPSAMDA GÜMÜŞHANE’DE
• 1.372 Konu
• Bağlarbaşı’nda 442 konut, ticaret merkezi ve 16 derslikli ilköğretim okulundan oluşan sosyal donatılar,
• Yenimahalle’de 198 konut ve sosyal tesisden oluşan sosyal donatılar,
• Özcan Mahallesi’nde 116 konut,
• Kelkit’te 112 konut, ticaret merkezi ve camiden oluşan sosyal donatılar,
• Özkürtün’de 84 konut,
• Kale’de 60 konut ile ilköğretim okulundan oluşan sosyal donatılar,
Şiran’da 96 konut, ticaret merkezi, cami ve kütüphaneden oluşan sosyal donatılar
• Köse’de 84 adet konut ve altyapı çevre düzenlemesi
• Torul Tuğrulbey’de 88 konut, ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve cami
• 296 adet Dar Gelirli Konutu hizmete sunuldu
İPEKYOLU  TİCARET VE DİNLENME TESİSLERİ HAYATA GEÇİYOR
470 bin konut tamamlandı,al donatının yapımına başlandı.
Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasınca TOKİ işbirliğiyle  gerçekleşecek olan proje Gümüşhane harmancık mevkiinde yaklaşık 12.000 m2 kapalı alan ve rekreasyon alanlarından oluşacaktır. 40 dükkanda yöresel ürünün satışının yapabileceği, kaymakamlıkların da yere ürünlerini teşhir edebileceği proje ile Gümüşhane bölge ticaretine can katacak, yeni iş sahaları açacaktır. 2.500 m2 kapalı alanlı restorasyon ve kafelerden oluşacak projenin diğer ayağında ise 100 yataklı konaklama tesisi yapılması planlanmaktadır.” Dedi
Milletvekilleri ayrıca yaptıkları açıklamada her anlamda daha yaşanabilir bir Gümüşhane için 30 Mart’ta Gümüşhane İl Merkezimizin ve tüm belediyelerimizin AK Kadrolara teslim edilmesi gerektiğini vurguladılar.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER