Gümüşhane’nin ilk helvacısı ‘Helvani’ açıldı

Geleneksel Türk mutfağının dikkat çeken lezzetleri arasında yer alan ve çok sayıda kişinin büyük bir beğeni ile tükettiği İrmik Helvası, Gümüşhane’de ilk kez ticari bir işletme olan ‘Helvani’ tarafından vatandaşların beğenisine sunuldu.

Gümüşhane’nin ilk helvacısı ‘Helvani’ açıldı

Karaer Mahallesi Hükümet Caddesi Hükümet Konağı karşısında İsmail Can Koca tarafından açılan Helvani için tören düzenlendi. 

İşletmede açılışa özel ağustos sonuna kadar indirimli fiyatlarla devam edecek olan işletmede sade, antep fıstıklı ve çikolatalı irmik helvası ile birlikte toplam 22 çeşit şerbetli tatlı satışa sunuldu.

Açılış törenine Gümüşhane Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu, Kahveciler, Otelciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı İbrahim Bektaş ve vatandaşlar katıldı.

“Yeni bir iş yeri, yeni bir tat”

Açılış konuşmasında Helvani işletme sahibi İsmail Can Koca ve çalışanlarını tebrik eden ve Gümüşhane esnafına destek noktasında daha fazla destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Gümüşhane Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu, “Yeni bir iş yeri, yeni bir tat. Günümüzdeki ekonomik sorunlara rağmen cesaretiniz için teşekkür ediyorum. Gümüşhane halkı için caddemize ve çarşımıza hareket katacak olmanız çok önemli. Yeni bir tat oluşturmak için açmış olduğunuz iş yeriniz halkımıza hayırlı uğurlu olsun. İşletme sahibi kardeşime ve çalışanlarına Gümüşhane halkı adına teşekkür ediyorum. Kriz noktasında olmamıza rağmen bu iş yerini açıp insanımıza örnek ve teşvik olma noktasında bir örnek teşkil ediyorsunuz. Şehrin vizyonunu belediye başkanı katar. Bir yere 10 çay ocağını yığmak doğru değil mesela şimdi bu cadde de farklı bir işyeri olması farklı bir hava kattı. Her işletme bir harekettir, her hareket bir sıcaklık doğurur. Cesar gösterip iş yeri açabilir vatandaşlarımıza destek ve teşvik noktasında yardımcı olunması gerekiyor. Yeni iş yerimiz esnafımıza ve Gümüşhane halkına hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA

İletişim: İsmail Can Koca - 0 530 090 29 52 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2022, 11:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vizyon
Vizyon - 2 yıl Önce

Esnafın açtığı dükkanın reklamını manşetten ilk sayfadan vermek gazeteciliğe yakışmaz. Biraz vizyon sahibi olmak lazım. Gümüşhanenin en önemli sorunu, en önemli haber değeri helvacımı? Demekki Gümüşhanede herşey güllük gülistanlık. Hayırlı işler

Nabi Yılmaz
Nabi Yılmaz - 1 yıl Önce

MaşAllah yeğenlerime Gümüşhane’ye bir şeyler kazandırıyorlar.

SIRADAKİ HABER