Gümüşhane’nin ilk kokoreççisi ‘İstanbul Kokoreç’ açıldı

Anadolu ve Balkanlarda, koyunun ince bağırsağından ve mumbardan yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılan bir çeşit yemek olan kokoreç, Gümüşhane’de ilk kez ticari bir işletme olan “İstanbul Kokoreç” tarafından vatandaşların beğenisine sunuldu.

Gümüşhane’nin ilk kokoreççisi ‘İstanbul Kokoreç’ açıldı

Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde Esra ve Orhan Duran kardeşler tarafından açılan İstanbul Kokoreç için açılış töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GSTO) Başkanı İsmail Akçay, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Musa Küçük, İl Genel Meclisi Üyesi Eczacı Vedat Soner Başer, Kahveciler, Otelciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı İbrahim Bektaş ve vatandaşlar katıldı.

“Bir işletmede en önemli kriter işletmede çalışan insanlardır”

Açılışta İstanbul Kokoreç’in işletme sahipleri Duran ailesini tebrik eden ve Gümüşhane esnafına destek noktasında daima üzerine düşen görevi yerine getireceklerinin altını çizen GSTO Başkanı İsmail Akçay, “Esra ve Orhan Duran kardeşler bir aile işletmesini ilimize kazandırdılar. Bu cesaretleri için Duran ailesine teşekkür ediyorum ve onları tebrik ediyorum. İlimizin ihtiyacı olan güzel bir işletme hazırladılar ve her zamankinden farklı bir açılış yapıyoruz. İkramlar çok güzel ve boldu tadım testini yaptık ve bizlerden tam puan aldınız. Biz bu işletmenin yaşamasını istiyoruz ve yaşaması için görev biz Gümüşhanelilere düşüyor. Dolayısıyla biz bu işletmeyi zaman zaman ziyaret etmeliyiz. Duran ailesine tavsiyem de şu; bu işletmeye insanlar neden gelsin, sebep nedir? Sorusu hep aklınızda olsun. Çünkü bir işletmede en önemli kriter işletmede çalışan insanlardır. Güler yüz dünyanın ortak dilidir asla kullanmaktan vazgeçmeyin. Cumhuriyet Caddesi’ndeki araç trafiğinin yoğunluğu esnafımızı zora sokmaktadır. Bu konu hakkında yetkililerimiz mutlaka bir çözüm bulmalı diye düşünüyorum. İlimizin ihtiyacı olan otoparkların bir an önce yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Kokoreç Alo Paket numarası: 0 552 094 18 10
 

Haber: Zeynep Kaya

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2022, 21:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sabri Duran
Sabri Duran - 2 yıl Önce

Caddenin süresiz trafiğe kapatılması gerekiyor. Alternatif yollara yönlendirmek daha doğru olur. Hem Esnafı rahatlatır, hemde cazibesini artırır ayrıca şu da yapılabilir, oturma bankları ve başka çözümler de getirilebilir. insanlar aile, arkadaş vb. ortamlarda daha rahat ve huzurlu gün gecirebilirler. Umarım ilgili yetkililer tarafından değerlendirilir...

Kokoreç
Kokoreç - 2 yıl Önce

Daha öncede 2-3 kez açılmıştı. Hayırlı olsun ama işletmeyi övmek için eskileri yokmuş gibi saymak iyi değil

Musa ŞİBİL
Musa ŞİBİL - 2 yıl Önce

Açıkçası ben tam bir kokoreç hastasıyımdır. Denemek için gittim ama deneyemeden çıktım. 40 dk siparişimi getiremediler. Umarım bu kafay ile gotmezler.

yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

Mega kentlerde kısa adı"KOKO" DİYE SESLENDİRİLEN KOKAREÇ GÜMÜŞHANEDE UMARIM BENİMSENEN BİR ÜRÜN OKLUR.
TANITIM VE MÜŞTERİ CELEBİ TİCARETİN ANA KURALLARINDANDIR. HAYIRLI OLSUN. Y.SADIK YAZAR *- GAZETECİ

SIRADAKİ HABER