Gümüşhane’nin vizyonu: Ramada

Gümüşhaneli işadamı Zekai Araz tarafından hayata geçirilen ve şehrin en önemli yatırımları arasında yer alan Ramada Otel, 105 odasıyla misafirlerini ağırlamaya başladı. 

Gümüşhane’nin vizyonu: Ramada

Gümüşhaneli işadamı Zekai Araz tarafından hayata geçirilen ve şehrin en önemli yatırımları arasında yer alan Ramada Otel, 105 odasıyla misafirlerini ağırlamaya başladı. 

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Ramada Otel Genel Müdürü Veysel Sezen, Gümüşhane’nin konaklama ihtiyacının yanı sıra birçok yenilikle birlikte hizmet sektörüne de yeni bir boyut kazandıracak Ramada Otel ile ilgili bilgiler vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

“Tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağız”

Sezen, otelin tam kapasiteyle hizmet vermesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Otelimiz Ramada dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Otel çatısı altında bulunan bir otel markası. Merkezi Amerika Las Vegas’ta. Dünyada 8100’ün üzerinde oteli var.  Grubun çatısı altında 16 otel markası var. Bu 16 otelden biri de Ramada. Bizde Gümüşhane olarak bu çatının altında yerimizi aldık. 28 Eylül itibariyle markanın bize verdiği açılış lisansına istinaden açılışımızı yaptık” dedi. 

Otelin 106 odadan oluştuğunu ifade eden Sezen, bu odalardan birinin kral dairesi olduğunu ama henüz hizmete geçmediğini söyledi. 

Misafir kabulüne açık olduklarını ifade eden Sezen, “600 kişi kapasiteli çok amaçlı bir balo salonumuz var, inşaatı devam ediyor. 1 ay gibi bir süre içerisinde salonumuzda hazır hale gelince tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

“Öncelikli hedefimiz iş seyahatleri “

Öncelikli hedeflerinin Gümüşhane’ye iş seyahati için gelen insanlar olduğunu kaydeden Sezen, “Gümüşhane’de imkan olmadığı için kongreler ve resmi toplantılar yapılamıyor. Diğer illerde yapılan Avrupa Birliği destekli projeler var ve bu organizasyonlar otellerin potansiyel misafir kaynağı. Biz bu organizasyonlara odaklanacağız. Hem resmi kanallardan hem özel kanallardan ne kadar toplantı alabiliriz onlara bakacağız” dedi. 

“Trabzon’da ki Arap turizminden pay almak istiyoruz”

Turist kafilelerinin konaklayacak tesis bulamadığı için Gümüşhane üzerinden transit geçiş yaptıklarını ifade eden Sezen, bu durumu tersine çevirmek için seyahat acenteleriyle görüşeceklerini söyledi. Sezen, “Hedefimiz öncelikle, Trabzon’da ki Arap turizminden pay almak. Trabzon’da Arap turistleri getiren potansiyel acentelerle görüşüyoruz. Otelimizin kalitesi ve coğrafik olarak yaz aylarında Gümüşhane’nin Trabzon’a göre serin oluşu Araplar için bir tercih sebebi olabilir. Bunun dışında insanların konaklamaları için bir altyapı oluşturmamız lazım. İnsanların buraya gelmesi için bir amaç oluşturmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Zigana’ya kış turizmi için gelen turistleri de misafir etmek için çalışacaklarını söyleyen Sezen, gerekirse Zigana’ya servis koyabileceklerini ifade etti.  Sportif amaçlı seyahatlerin de hedef pazarlarında olduğunu söyleyen Sezen, “Gümüşhanespor’un rakipleri, voleybol ve hentbol kafileleriyle iletişime geçtik açılışımızı duyurduk. Onları mümkün olduğu kadar otelimizde ağırlamaya çalışacağız” dedi. 

“Şehir ekonomisine katkı sağlayacak”

Genel Müdür Veysel Sezen açılışı yapılan otelin şehrin sosyal ve kültürel yapısına katkısının yanı sıra ekonomik yapısına da katkı sağlayacağını belirterek, “Turizm amaçlı gelen kafileler otele tabi ki ekonomik olarak bir katma değer katacak ama şehrin esnafına ve ekonomisine de katkı sağlayacak” dedi.  

Şu anda otelde 30’un üzerinde personel bulunduğunu ifade eden Sezen, “Markanın bazı standartları var. Marka eğitim vermediği standarda uymayan çalışanların çalışmasına izin vermiyor. Biz çalışanlarımızı Gümüşhane’den seçmeye çalıştık. Ama yöneticilerimizi dışarıdan almak zorunda kaldık. Gümüşhane’de otel tecrübesi olan insanları bulmakta zorlandık” diye konuştu.

Haber: Uğur Aydın

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER