Ara
Gümüşhane
Kapalı
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 'Gümüşhanevi, Gümüşhane İle İrtibatını Hiçbir Zaman Kesmedi'

'Gümüşhanevi, Gümüşhane İle İrtibatını Hiçbir Zaman Kesmedi'

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Üniversitesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumunun 3-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

510
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Üniversitesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumunun 3-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Mayda, Gümüşhaneli büyük din alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin gerek ülkede gerekse tüm dünyada tanınan, dini ve kültürel anlamda büyük hizmetleri olan büyük bir zat olduğunu belirterek, “Bu anlamda Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği içerisinde 3-5 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu düzenleyeceğiz. Gümüşhanevi hazretleri her yönüyle bu sempozyumda incelenecek ve sonuçta bir kitap halinde yayınlanacaktır.” dedi.

Gümüşhanevi hazretlerinin Gümüşhane’de dünyaya geldiğini, 5 yaşında hafızlık mertebesini kazandığını, daha sonra dini ilimleri tahsil ederek 10 yaşından itibaren Gümüşhane’den ayrıldığını hatırlatan Vali Mayda, “Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde çalışmış ve bu anlamda kültürel katkıda bulunmuştur. Ancak 10 yaşında ayrılmış olmakla birlikte Gümüşhanevi, Gümüşhane ile irtibatını hiçbir zaman kesmemiştir. Bu anlamda Gümüşhanevi mahlasını ısrarla kullanmış olması ve tüm dünyada böyle tanınması onun doğduğu yere bir vefa duygusunu göz önüne çıkarmaktadır.” diye konuştu.

Gümüşhaneliler olarak Gümüşhanevi’nin hem Gümüşhane’de hem de ülkede her yönüyle daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen sempozyumlar yanında doğduğu evin tespit edilmesi ve bu anlamda da değerlendirilerek kültüre kazandırılmasına yönelik bir çalışma içerisine girdiklerini dile getiren Vali Mayda, “Arkadaşlarımız Emirler semti olarak bilinen yerde onun doğduğu ve yetiştiği alanları ve evi tespit etmekte. Önümüzdeki tarihlerde elde edilen sonuçlara göre bir değerlendirme yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *