Gümüşhane'ye 10 Yılda 2 Milyar Liralık Kaynak

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane’ye 2 milyar liralık kaynak aktarıldığını belirterek, bu rakamın önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde 5 milyar TL olarak planlandığını açıkladı.

Gümüşhane'ye 10 Yılda 2 Milyar Liralık Kaynak
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane’ye 2 milyar liralık kaynak aktarıldığını belirterek, bu rakamın önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde 5 milyar TL olarak planlandığını açıkladı.

Tarihi Özdenoğlu konağında beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, parti yöneticileri ve ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Çimen, şehrin 10 yıllık yatırım haritasını çıkardı.

Konuşmasına merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat yıldönümünde anarak başlayan Çimen, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden beri yaptıkları yatırımlarla Türkiye’yi gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu yolda attıkları adımlarla önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

‘Bugün dünyada artık İsrail gibi bir devletin özür dilemek zorunda kaldığı bir ülke haline geldik’ tespitinde bulunan Çimen, “Bugün tüm dünyada masumlara özellikle de Müslüman masumlara umut ışığı olduk.  Bu başarıda bildiğiniz gibi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği önemli bir rol oynamaktadır. Başbakanımız ülkemizin yakalamış olduğu başarılar ile ilgili gerekli açıklamaları üst seviyede yapmaktadır. Ancak yerel anlamda Ak Parti iktidarı olarak gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetler yeterince bilinmemektedir.” dedi.

Gümüşhane’yi 2023 Türkiye vizyonuyla uyumlu bir kent statüsüne kavuşturma hedefi ile çalıştıklarını kaydeden Çimen, “Bu yolda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız güçle gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

AK Parti’de siyaset yapmanın kendi yaşamında bir şeref vesilesi olduğunu belirten Çimen, Gümüşhane’nin AK Parti iktidarları eliyle 2002-2012 yılları arasındaki 10 yılda toplam 2 milyar TL’lik bir kaynak aldığını belirterek, bu rakamın önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde 5 milyar TL olarak planlandığını söyledi.

Gümüşhane’yi bir bütün olarak ele aldıklarını ve bu doğrultuda stratejik bir vizyonla şehrin geleceğini planladıklarını anlatan Başkan Çimen, kentin şehir olma tarihi sürecinde bir dizi dev yatırımın son on yılda hayata geçirildiğini dile getirerek, “Bu yatırımlarla Gümüşhane adeta yeniden doğmuş bir il sürecine girmiş ve geleceğe artık çok daha güvenle bakan bir şehir durumuna gelmiştir.” dedi.

“ÖNCEKİ HÜKÜMETLER DÖNEMİNDE ANCAK 30 YILDA ŞEHRE AKTARILAN ÖDENEKLER BUGÜN AK PARTİ’YLE BİR YILDA GELİYOR”

Çimen, “Bugün sadece karayollarında Gümüşhane'de bir yıl içinde bir milyar liralık yatırım var. Önümüzdeki 5 yıl içinde başta Zigana olmak üzere, Pekün, Tersun tünelleri ve şehir geçişi ile bu oran 2,5 milyar TL’yi bulacak. Geçen yıl Gümüşhane'ye yaklaşık 300 trilyonluk yatırım yapıldı. Önceki hükümetler döneminde ancak 30 yılda şehre aktarılan bu meblağ bugün AK Parti’yle hamd olsun ki bir yılda geliyor.” diye konuştu.

AK Parti Hükümetleriyle birlikte ortaya konan devasa kamu imkanlarıyla, milletin refah ve gelecek özlemlerinin belirsizlik ortamından kurtarılarak yepyeni özlemlerin filizlendiği bir iklimin oluştuğunu ifade eden Çimen, “Artık siyaset, imkansızlık edebiyatı yaparak milleti istismar edenlerin elinden kurtarılmış, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ekseninde yepyeni bir devir başlamıştır. KÖYDES, SODES, DOKA ve AB destekli projeler hariç şehrimize son iki yıl içerisinde hükümetimiz tarafından aktarılan kaynak miktarı yaklaşık 500 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Son iki yılın SODES kaleminden şehrimize aktarılan finansal kaynak, 8 milyon 765 bin 381 TL, DOKA’ dan aktarılan, 2 milyon 501 bin 519 TL, ÖDES’ten ise 608 bin 608 TL. Bu süre zarfında Avrupa Birliği Fonlarından şehrimizin önüne getirdiğimiz hibe miktarı ise, 2 milyon 140 bin 153 Euro. 2003-2013 arası son 10 yıllık periyodda aktarılan kamu yatırım ödeneğimiz ise yaklaşık 2 milyar TL  civarındadır. Sadece şu örnek bile değişim dinamiğinin bugün ilimizde geldiği seviyeyi göstermeye kâfidir. Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal kalkınma hamlesi olarak önümüze gelen KÖYDES projeleriyle ilimize 2005-2013 yılları arasında içme suyu, yol, kanalizasyon, sulama, gurup yolları ve diğer alanlarda aktarılan kaynak tutarı da 111 milyon 244 bin 129 TL olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

“TARIMSAL KALKINMADA HAYALLER GERÇEK OLDU”

Gümüşhane’de AK Parti hükümetleriyle başlayan tarımsal kalkınma alanındaki bir dizi gelişmeyi de özetleyen Başkan Çimen, 2002 yılında 2,2 milyon lira tarımsal destek alan Gümüşhane’de 2012 yılında bu rakamın yüzde 391 artarak 10,8 milyon liraya ulaştığını toplamda da 77,5 milyon destek sağlandığını dile getirdi

Çimen, hayvancılık desteklemelerinde ise 2002 yılında 122 bin lira olan desteklemenin yüzde 4 bin 736 artarak 5,9 milyon liraya ulaştığını 2012 yılı sonu itibariyle vatandaşa 33,5 milyon lira hayvancılık desteği verildiğini kaydetti.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile 2002 yılında toplam 712 bin liralık kredi miktarının 2012 yılsonu itibariyle yüzde 8 bin 987 oranında artarak 64,7 milyon liraya ulaştığını anımsatan Çimen, 1 Ağustos 2010 tarihinden 1 Kasım 2012 tarihine kadar Ziraat Bankası aracılığı ile 675 kişinin 34 milyon lira faizsiz kredi kullandığını dile getirdi.

2006-2012 yılları arasında toplam 41 tesisin kırsal kalkınma yatırım tesisleri kapsamında desteklendiğini kaydeden Başkan Çimen, 1999-2002 yılları arasında sadece 2 kooperatifin desteklendiğini bunun 2003-2011 yılları arasında ise 14 kooperatif olarak gerçekleştirildiğini de anımsattı.

“DENİZİ OLMAYAN GÜMÜŞHANE BALIK ÜRETİMİNDE İDDİALI BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ”

Gümüşhane’nin açılan barajlarla bir yandan enerji üretim üssü haline geldiğini diğer yandan baraj göllerindeki teşviklerle hayata geçirilen balıkçılık sektörüne de dikkatleri çeken Başkan Çimen, “Denize uzak kentlerinden olan, Gümüşhane, her yıl baraj gölleri ve akarsu yataklarındaki 40 işletmede üretilen tonlarca balık ile su ürünleri yetiştiriciliğinde de iddialı bir şehir haline gelmiştir.”dedi

Kürtün Baraj Gölü'nde su ürünleri yetiştiriciliği için tahsis edilen 45 bin metrekarelik alanda kafes balıkçılığı yapan 11 işletmenin yıllık üretim kapasitesinin 2 bin 658 ton olduğunu söyleyen Çimen, "Torul Baraj Gölü'nde ise 60 bin metre karelik alanda 11 üreticimiz kafes balıkçılığı yapıyor. Bu işletmeler de yılda bin 869 ton alabalık üretiyor" diye konuştu.

Baraj göllerinin yanı sıra akarsu yataklarındaki 18 tesiste yılda 260 ton alabalık üretildiğini de dile getiren Başkan Çimen, "İl genelinde yılda 4 bin 787 ton alabalık üretiliyor. Su ürünleri kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla üreticilerimize üretilen bir kilogram balık için 65 kuruş, bir adet yavru balık için de 6 kuruş destekleme ödemesi yapılıyor" diye konuştu.

“GÜMÜŞHANE 81 İL İÇİNDE İLK 5’E GİRDİ”

Birçok kamu kurum yatırımlarında Gümüşhane’nin 81 il içerisinde aldığı payın ilk 5’de olduğunu ifade eden Çimen, Devlet Su İşleri tarafından yürütülen ‘bin günde bin gölet projesi’ kapsamında Gümüşhane il sınırları içerisinde toplam 34 göletin inşa edileceğini de sözlerine eklerken, Kelkit Havzası’nın ve şehrin 30 yıllık hayal projelerinden biri olan Sadak Barajı’nın da AK Kadroların övüncü olarak hızla yükselmekte olduğunu ve bir aksilik çıkmaması durumunda bu yıl sonuna doğru hizmete açılacağını da söyledi.

Çimen, Kürtün’den Torul’a, Köse’den, Kelkit’e adeta barajlar şehri haline gelen Gümüşhane’nin şehir içme suyu ihtiyacını uzun yıllar sorunsuz karşılayacak olan Bahçecik Barajı’yla ilgili DSİ tarafından etüd çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Şehrimiz tertemiz su ile buluşacak ve insanımızın bir kaygısı daha bütünüyle giderilmiş olacaktır” dedi.

Yıllardır sürüncemede tutulan Köse Barajı’nın AK Parti’nin elinde hayat bularak Gümüşhanelinin hizmetine sunulduğunu anımsatan Başkan Çimen, “Köse Barajı, AK inancın hayat verdiği övünç kaynaklarından biri olarak ser levha olarak şehrin agorasına asılsa yeridir. Köse Barajı’mız bugün bir yandan Köse Ovası’nda bereketin kaynağı olarak Köseli çiftçimizin yüzünü güldürürken, diğer yandan iki ilçe bir belde ile 9 köyümüzün içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Bugün Gümüşhane’nin dört bir yanındaki derelerin hemen hemen yüzde doksanı ıslah edilmiştir. AK Parti’nin millete verdiği her bir söz, adeta namus sözüdür ve hep öyle kalacaktır.” diye konuştu.

“ŞEHİR YERELDE DE AK PARTİ İLE BÜTÜNLEŞECEK”

“İşte milletine hizmet eden ve refah ile huzuru teminat altına alan devlet budur” diyen Çimen, “Ama gelin görün ki böyle bir ortamda dahi, kişisel ikballerini, şehrin gelecek beklentilerinin önüne koyarak, bu hedefleri ideolojik hamasetlerine kurban edenler, şark kurnazlıklarıyla halkı yanlış bir istikamette yolundan uzaklaştırabileceklerine inanabilmektedirler. Bu kişiler, bir yandan AK Parti ile hayata geçirilen büyük kamu imkanlarından hoyratça nasiplenmekte hiçbir beis görmezken, diğer yandan el çabukluğu ile milletin AK Parti ile yerelde de bütünleşmesinin önüne geçebilmek için bin bir türlü senaryonun içinde olabilmektedirler. Biz inanıyoruz ki halkımız bu kirli hesapların hepsinin farkındadır ve onlara gerekli dersini vermek için sabırsızlıkla o zamanı beklemektedir. Bu vesileyle her anlamda müreffeh ve gelişmiş bir şehir özlemimize göz dikenlerin artık hüsrana uğrayacağına olan inancımı huzurlarınızda yinelemek istiyorum. Ayrıca, Gümüşhane’nin geleceğinin imar ruhsatlarıyla ipotek altına alınarak, şehrin şantajla iradesini satın alma devri artık sona ermelidir. Gümüşhane’nin özlemlerini zehirleyen işte bu sakat anlayıştır.” ifadelerini kullandı.

“GÜMÜŞHANE ŞİMDİ GÖÇ ALAN İLLER KATEGORİSİNDE”

Gümüşhane’nin geçmişinde imkansız olan hayallerin bugün hayatın doğal unsurları haline geldiğini ifade eden Çimen, “Üniversite bu şehrin en büyük özlemiydi, bugün hayatımızın en doğal gerçeği. 5 yıl önce kurulduğunda üniversitenin şehrimizin lokomotifi olacağını planlayan AK irade, Gümüşhane’yi tüm tarihi içinde birinci lige taşıdığının da bilincinde olarak bu hamleyi gerçekleştirmiştir. AK irade, yeni kurulan üniversiteler içinde Gümüşhane Üniversitesi’ne nasıl devasa kaynaklar aktararak onu hep en fazla ödenek alan üniversite statüsünde tuttuysa, Gümüşhane de iş başına gelecek olan AK Belediyeyi de aynı şekilde göz bebeği gibi görecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bu şehrin yeni devri, kaybedilen onlarca yılın özlemiyle, hasretiyle tesis edilecektir. Büyük kentsel kalkınma AK Kadroların omuzlarında yükselecektir. Gümüşhane Üniversitesi’nin 2009’da 22 milyon TL olan bütçesi bu yıl 67,5 milyona, öğrenci sayısı ise 10 bine dayanmışsa yarın Gümüşhane’nin AK Belediyesi’nin kaynağı inşallah 100 milyonlara vuracak ve bu şehir yeniden her Gümüşhaneli’ye gurur verecek bir güzellikte Allah’ın izniyle inşa edilecektir. Üniversitemiz hayata geçerken her ilçemize yüksek okul kuracağız dedik, hamd olsun bugün her ilçemizde yüksek okulla yurtlarımız, geleceğimizin teminatı yavrularımıza güvenli bir geleceğin imkanlarını sunmaktadır. Ülkemizin yıllardır göç veren illerinden biri olarak görülen şehrimiz ilk kez üniversite stratejimizle bu kanayan yaraya şifa olmuş ve şehrimiz tarihinde il kez göç alan bir il konumuna çıkmayı başarmıştır.” diye konuştu.

“YENİ GÜMÜŞHANE’NİN SEMBOLÜ: HARŞİT ISLAH PROJESİ”

Şehrin imar ve inşası için merkezi projelerden biri olan Harşit Çayı’nın Islahı ve Kentsel Estetizasyonu Projesi’nin şehir kültürü açısından taşıdığı yüksek fonksiyona da işaret eden Çimen, “AK Parti iktidarlarıyla büyük bir dönüşüm sürecine giren şehirlerimiz, ilçelerimiz 2023 vizyonumuzun en önemli parametrelerinden biri. Bu açıdan Harşit’i kapatmaya, ondan adeta vazgeçmeye çalışanlara inat Harşit’i Gümüşhane’nin şehir gerdanlığı gibi ilmek ilmek işlemek boynumuzun borcudur. Devlet Su İşleri’nin Harşit Islah Projesi’nin ikinci aşaması olan kent merkezindeki çalışmalar inşallah yakında start alıyor. İhaleyi alan firma projeyi zamanında tamamlayarak Gümüşhane’ye teslim edecek. Bu AK Belediyeciliğin şehrimizin geleceğine şekil veren temel projelerinden biri olarak hayata geçiriliyor. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız’ın 2012 yılı içerisinde şehrimize yaptığı yatırım miktarı 30 milyon 363 bin 161 TL’dir dersem diğer yatırımlar hakkında bir işaret vermiş olurum sanırım. Gelecekle ilgili Gümüşhane hayalimizin genel çerçevesi ile projelerimizi yakında ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna duyuracağız. Şehrin geleceğine yön verecek çalışmalarımızın ana ekseni, bir marka kent inşa etmek mantığıyla projelendiriliyor. Gümüşhanevi Hazretleri’nin tüm İslam dünyası için gördüğü rüyanın bir parçası da Gümüşhane’nin maddi-manevi imarıyla ilgilidir diye düşünüyoruz.” dedi.

“ÇEVRE YOLU PROJESİ SONA YAKLAŞTI”

Gümüşhane’nin sağlık başta olmak üzere tarım, hayvancılık, madencilik, turizm, üniversite-yurt, KÖYDES, SODES ve diğer projeleriyle bir yükseliş trendine girdiğinin özellikle altını çizen Başkan Çimen, Gümüşhane’nin Bayburt, Erzincan ve Trabzon illeri ile duble yollarla birbirine bağlanması için sürdürülen çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi. Karayollarında halihazırda 1 milyarlık bir çalışmanın sürdüğünü kaydeden Çimen,  Yeni Zigana Tüneli Projesi’nin bu yıl içinde tamamlanacağını ve yapım ihalesi aşamasına geleceğini tekrarlayarak, ‘Bu haliyle şehrimiz komşu illere kısa mesafeli oluşuyla yeni bir avantaj yakalayacak, tarih ve turizm potansiyeli ile yoğun tercih alan bir kent konumuna gelecektir” diye konuştu. Şehir Çevre Yolu Projesi’nin de adım adım sona doğru ilerlediğini belirten Çimen, ihalenin bir ay içinde yapılacağını belirterek, 11 kilometrelik projenin 6 kilometresinin tünel ve viyadüklerle geçileceğini söyledi.


Çimen, ”Bu ufuk projeyle birlikte Gümüşhane Şehir Merkezi’nin konumu büyük bir değişim sürecine girecektir. Viyadüklerle, tünellerle şehrin adeta yeniden şekilleneceğini söylersek bir gerçeği teyit etmiş oluruz. Hacıemin, Hasanbey, Karaer ve İnönü Mahallerini takip edecek olan bu dev ufuk projemiz, üniversite üzerinden Akçakale’de mevcut yolla birleşecek ve Kuşakkaya eteklerinde devasa viyadükler inşa edilecektir.”dedi.

“RUHSATSIZ BİR HASTANE DEVRALDIK, ŞİMDİ MODERN BİR HASTANE YAPIYORUZ; HAYIRLI OLSUN”

‘AK Parti’nin ülke genelinde gerçekleştirdiği büyük sessiz devrimler sayılmaya başlansa ilk sıralarda sağlıktaki büyük dönüşümü gündeme getirmemek bir hakkın ihlali olur’ değerlendirmesinde bulunan Çimen, “Bir yanda Harşit’in şehir içi güzergah ıslahı, diğer yanda devasa şehir çevre yolu projesi. Yüksek standartta sağlık hizmetleriyle bir yanda Yeni Devlet Hastanesi, beş yıldızlı tek kişilik odalarıyla 750 kişilik öğrenci yurdu öbür yanda. AK Parti’nin ruhsatsız olarak devraldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin 12 yıl önceki halini bir düşünün. Bugün geldiğimiz noktada modern bir devlet hastanesi ile şehre sağlıklı bir geleceğin kapılarını açıyoruz. 2015’te İnşallah bu 200 yataklı hastanemiz hizmete açılacak. Kelkit’te açılan hastanemiz ilimizin gurur kaynaklarından biri olarak hizmet verirken, Torul ve Kürtün Hastanelerimiz ise görenleri kıskandırmaktadır. Şiran Devlet Hastanemiz’de bu yılsonu itibariyle kapılarını Şiranlı hemşehrilerimize açmış olacak. Pırıl pırıl yolları tertemiz şehir içme suyu ve kentsel dönüşümü ile şaha kalkacak Gümüşhane için var gücümüzle seferberliğimiz sürüyor. 2009’da bu şehre sözünü verdiğimiz tüm projelerin bir bir arkasında olarak geleceğe doğru yürüyoruz. Bu arada yüksek gayretleri için eski ve yeni tüm milletvekillerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunmaktan ayrıca onur duyuyorum. Bunun adına herhalde AK İnkılap desek herhalde abartmış olmayız. Bu inkılabın mimari, Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan,  geçmişinde dünyaya nizam vermiş bir milletin asli değerlerinden aldığı inançla bugün küresel bir dünyanın en saygın liderlerinden biri olarak gıpta ile takip edilmektedir. Mazlum milletlerin umudu olan Başbakanımız’ın Filistin politikası, İsrail gibi şımarık bir rejimi dahi dize getirmiş ve dünya barışının nasıl tesis edileceğini herkese göstermeyi bilmiştir. İşte Gümüşhane halkı kuruluşundan beri gönül verdiği Başbakana olan samimi teveccühünü şimdi yeni bir aşamaya taşıyacak ve şehrini bir fitneden inşallah kurtaracaktır.  Kısacası önümüzdeki 2018-2029 periyodu Gümüşhane’nin altın yılları olarak tarihe geçecektir. AK Parti’ye gönül vermiş, umutlarını bağlamış olan halkımız, layık olduğu hizmetlere ve imkanlara böylece önümüzdeki süreçte bütünüyle kavuşmuş olacaktır.” diye konuştu.

“MERKEZ BELEDİYESİ ARTIK RAKİP OLARAK İLÇELERİMİZİ GÖRÜYOR”

Kelkit, Şiran, Kürtün ve Köse ilçelerinde göreve gelen AK Belediyelerin ortaya koyduğu performansın göz kamaştırıcı olduğunu da belirten Başkan Çimen, bu durumun Gümüşhane Belediyesi’nin kendisini ilçelerle mukayese etmesine neden olduğunu dile getirerek, ”İşte manzara bu halde” demekle yetindi.


Kelkit, Şiran, Kürtün, Torul ve Köse ilçelerine son iki yıl içerisinde aktarılan kamu kaynaklarını da açıklayan Başkan Çimen, “Kelkit’e 84 milyon 457 bin 418 TL, Köse’ye 10 milyon 48 bin 367 TL, Kürtün’e 6 milyon 460 bin 147 TL, Şiran’a 15 milyon 295 bin 77 TL, Torul’a ise 4 milyon 43 bin 519 TL kaynak aktaran hükümetimizin, merkez ilçe için tahsis ettiği meblağ son iki yılda toplam 337 milyon 725 bin 17 TL olarak dikkat çekmiştir. İlçelerimiz bu gayretli çalışmalarımızla bugün her açıdan yaşanabilir yerleşim birimleri olarak büyük şehirlere olan göçün panzehiri olmaya başlamıştır.” dedi.

Tüm ilçelerin spor salonlarına bir bir kavuştuğunu da dile getiren Çimen, 16 okula ayrıca spor salonu yapıldığını, şehir merkezi için yapılacak yeni gençlik merkezi ile olimpik yüzme havuzunun ise bir üniversite kenti haline gelen Gümüşhane’nin sosyal yaşamına yadsınamaz bir nispette renk katacağını sözlerine ekledi.

“İŞ-KUR GÜMÜŞHANE’DE ASLİ FONKSİYONUNA ULAŞTI”

İşkur'un yıllardır atıl bir kurum olarak görüldüğünü ve işlevinin düşük olduğunu anlatan Çimen, AK Parti’nin ekonomi politikalarıyla bu algının son yıllarda radikal bir değişime uğradığını dile getirerek, kurumun bugün Gümüşhane’de istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile işsizliğin önlenmesi çalışmalarında aktif bir rol aldığını söyledi.

Gümüşhane İş-Kur İl Müdürlüğü’nün 2012 yılında başta işe yerleştirme, işsizlik sigortaları işlemleri, iş gücü uyumu hizmetleri, mesleki eğitimler, toplum yararına çalışma programları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri değerlendirildiğinde 2 bin 228 kadın, 2 bin 269'u erkek olmak üzere 4 bin 897 kişinin iş taleplerinin karşılandığını ifade eden Çimen, “2012 yılında 2 bin 984 kişi işe yerleştirildi. Bunun bin 95'i kadın, bin 889'u erkek işsizdir. İşe yerleştirilmelerin bin 17'si özel sektör iş yerlerine yerleştirilmiştir. 2012 yılında 423 kişiye işsizlik ödeneği olarak yaklaşık 874 bin lira ödenmiştir.” dedi.

AK Parti hükümetinin Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de 2012 yılında işsizlikle mücadelede çığır açan çalışmaları hayata geçirdiğini vurgulayan Çimen, bu çalışmalar neticesinde Gümüşhane’de binlerce kişinin çeşitli kurumlarda iş sahibi olduğunu ve onlarca özel işletmenin de sıfır maliyetli işçi ile rahatlatıldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Gümüşhane’de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü vasıtasıyla yaptığı çalışmalar neticesinde İş Başı Eğitim Programları ve Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) çerçevesinde Gümüşhane’de toplamda 2 bin 733 vatandaşın iş sahibi olduğunu ve bu bağlamda toplam 14 milyon 860 bin TL destek geldiğini belirten Başkan Çimen, “İş başı eğitim programları çerçevesinde yapılan çalışmalarda 53 işyerimiz ücretsiz eleman çalıştırdı ve 670 vatandaşımız iş sahibi oldu. Ayrıca Toplum Yararına Çalışma Programları çerçevesinde de 55 ayrı kurumda toplam 2063 kişi iş sahibi oldu. Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında belediyeler başta olmak üzere birçok devlet kurumuna işçiler yerleştirildi. İşçi verilen kurumların başlıcaları aşağıdaki gibidir. Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na toplam 151 kişi için 1 milyon 58 bin lira, Kelkit Belediye Başkanlığı’na 77 kişi için 408 bin lira, Kürtün Belediye Başkanlığı’na 35 kişi için 235 bin lira, Köse Belediye Başkanlığı’na 23 kişi için 152 bin lira, Şiran Belediye Başkanlığı’na 54 kişi için 440 bin lira, Torul Belediye Başkanlığı’na 10 kişi için 89 bin lira, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 721 kişi için 5 milyon 508 bin lira ve diğer belde belediyeleri ile kamu kurumlarına hükümetimiz tarafından 993 kişi için 5 milyon 500 bin liralık destek verildi.” dedi.

“GÜMÜŞHANEVİ NESLİYLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ”

Gümüşhane’nin eğitim, sağlık ve spor alanında yakaladığı ivmenin tesadüfi olmadığını anımsatan Başkan Çimen, üniversiteyi kazanmada Gümüşhane’nin ilk 10 il arasında yer almasının şehrin övünç listesindeki yerinin de asla unutulmaması gerektiğini belirterek, “Her açıdan donanımlı, eğitimli bir Gümüşhanevi nesliyle insanımız geleceğin dünyasında yerini alacaktır. Tüm gayret ve mesaimiz bu minval üzeredir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la 2023’e yürüyen bu ülke, tarihindeki o büyük medeniyet tecrübesini, bugünün dünyasında yeniden inşa etmeye Allah’ın izniyle muvaffak olacaktır. Bunun vakti de 2071 olarak ilan edilmiştir. Davamız işte budur. Yeni bir çağın müjdesi. Yeni bir medeniyetin inşası.”  diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Toplantı, Başkan Çimen’in gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevaplandırması ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 13:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Ayvacı
Ahmet Ayvacı - 11 yıl Önce

fitne katılden beterdir diyor rahnet ve cihad elçisi...pirimiz gümüşhanevi hazretlerinin yüksek idealleriyle bu şehri inşa etmek görevden de öte bir zorunluluk...milleti illizyonlarıyla aldatacaklarını sananlara inat yeni bir devir allahın izniyle başlayacak...bu rada da...sabırla direnenlere selam olsun

SIRADAKİ HABER