Gümüşhane’ye 71 yataklı uygulama oteli yapılacak

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 71 yataklı bir uygulama otelini hayata geçireceklerini söyledi.

Gümüşhane’ye 71 yataklı uygulama oteli yapılacak

Gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında şehir için 3 müjde veren Sünnetci, otelcilik ve turizm sektörüne hitap eden Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin fiziki şartlarının iyi olmadığını söyledi.

Bağlarbaşı Mahallesindeki okulun Bilim Sanat Merkezinin olduğu binaya taşınarak mevcut binanın aynı okula 71 yataklı uygulama oteli yapılması için bütçenin onaylandığını ifade eden Sünnetci, “Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin odaları çok küçük, hizmet anlamında Gümüşhane yakışmayan bir statüsü var, fiziki şartları iyi değil. Bu bağlamda 71 yataklı, 2 süit odası olan, 2 restoranı olan, altında fitness salonu olan bir uygulama oteli yapacağız Bütçesi onaylandı. Allah nasip ederse işlemler başladı. 2 ay içerisinde ihale süreci olacak. Zigana Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini Bilim Sanat Merkeziyle aynı binaya taşıyacağız. O binanın tamamı tüm Gümüşhane’ye hizmet edecek, 71 yataklı, sosyal tesisiyle, yemekhanesiyle, restoranlarıyla hizmet verecek. Bakanlığımız da bütün donanımlarını karşılayacak. 5 yıldızlı otel gibi uygulama otelimiz hizmete girecek” dedi.

İkinci müjdesinin de özel eğitim okulundaki öğrencilere yönelik olduğunu ifade eden Sünnetci, “Bu çocuklar mezun olduktan sonra ailelerine yüklüyoruz. Özel Eğitim Uygulama okulumuzda bir sınıf açtık. Halk Eğitim Merkezi müdürümüz ve Çıraklık Eğitim Merkezi müdürümüzle bir araya gelerek bu çocuklara 300 saatlik ders aldıracağız. Birisi Özdenoğlu, 2’si Sema Doğan’da maaşlı ve sigortalı şekilde hayatlarına devam edecek. Köylerde bu çocukları evlere hapsetmeyelim tekrar. Bu çocukların her birini istihdam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Üçüncü olarak mevcut öğretmenevini 3-4 yıldır atıl durumda olan Gümüş Otele taşımak için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Sünnetci, “Binanın fiziki anlamında herhangi bir çürüğü yoksa, donatımıyla beraber fiziki iyileştirmesiyle, tadilatıyla beraber Öğretmenevini oraya taşıyacağız. Sadece eğitim öğretimde değil, fiziki anlamda da bir değişiklik olacak. Bu değişiklik olurken de sıkıntılar olacak. Ona katlanacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER