Ara
Gümüşhane
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7340 %0.03
50,2046 %0.02
5.946,43 % -0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’ye kış geri dönüyor! Fırtına, kar ve 15 derecelik sıcaklık düşüşü bekleniyor

Gümüşhane’ye kış geri dönüyor! Fırtına, kar ve 15 derecelik sıcaklık düşüşü bekleniyor

Gümüşhane’de Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası etkisini göstermeye başlıyor. Meteoroloji, fırtına, sağanak yağmur ve kar uyarısı yaparken sıcaklıkların 15 derece birden düşeceği, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 20 santimetreyi geçeceği tahmin ediliyor.

2186
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Gümüşhane’de bugün fırtına ve ardından gök gürültülü sağanak yağmurla başlayacak olan yağışlı hava dalgası gece yarısı yerini kar yağışına bırakacak.

Kürtün, Torul ve il merkezinde etkili olması beklenen yağış nedeniyle hava sıcaklarında da 15 dereceye varan düşüşler yaşanacak.

Geceleri sıfırın altında 5 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklığı nedeniyle zirai don tehlikesi baş gösterirken soğuk ve yağışlı hava dalgasının hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 santimetreyi aşması beklenirken il merkezi Kürtün ve Torul ilçelerinde de aralıklı olarak Pazar gününe kadar kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor. Kar yağışı beklen yerlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bugün öğlen başlayacak ve gece yarısına kadar devam edecek olan fırtına nedeniyle Gümüşhane ve tüm ilçelerine SARI kodla uyaran Meteoroloji, “Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yükseklerinde 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar
O
Ozan 8 ay önce
Resme bakınca düz ova görürsün Yerinde dolaşırsan dağ tepe olur Bahar geldi dersen aldanırsın Sen sen ol sırtını iyi giyinmeden çıkma.
BEĞENME
0
CEVAPLA