Gümüşhane'ye Yeni Bebe Mağazası

Gümüşhane'de 'çoook çocuksu' sloganı ile yeni açılan 2 katlı, 400 metrekare alana sahip Metintaş Bebe coşkulu bir törenle hizmete girdi.

Gümüşhane'ye Yeni Bebe Mağazası
Gümüşhane’de ‘çoook çocuksu’ sloganı ile yeni açılan 2 katlı, 400 metrekare alana sahip Metintaş Bebe coşkulu bir törenle hizmete girdi.

Hürriyet Caddesi, Hükümet Konağı rampasında bulunan işletmenin açılış törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Defterdar Mehmet Adil Demirel, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

"TİCARET BİR KAMU HİZMETİDİR"

Açılış öncesinde konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, ticaretin bir nevi kamu hizmet olduğuna dikkati çekerek, “Ticaretin dinimizde de yeri var. Sermaye konur, riske girilir, çalışılır. Ama bunun bir kamu hizmeti olduğunu gözönünde tutmamız lazım. Dolayısıyla yorgun da, bitkin de, kızgın da olsak gelen müşteriye güleryüzlü bir yaklaşım sergilendiği takdirde güzel işler yapılır. Metintaş ailesinin güzel hizmetlerle tescillenmiş bir başarısı var. Hem ilimize, hem halkımıza, hem de kendilerine hayırlı olsun diyor, bol kazançlar diliyorum.” dedi.

"METİNTAŞ AİLESİ İLKLERİ YAPAN BİR AİLEDİR"

Belediye Başkanı Mustafa Canlı da Metintaş ailesinin Gümüşhane’de ilkleri yapan bir aile olduğuna vurgu yaparak, “Dolayısıyla böyle seçkin bir mağazanın Gümüşhanemizde olması kayda değer. Bu girişimci özelliğinden dolayı Metintaş ailesini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyoruz.” diye konuştu.

"TİCARET ADAMA YA AR ETTİRİR, YA KAR ETTİRİR"

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise Türkiye için en önemli insanların girişimciler olduğunu, risk alarak ticarete girenlerin ya ar yada kar ettiklerini belirterek, “Ekonominin can damarı olan esnaf ve tüccarımızın başarılarından bir tanesine daha imza atıyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan girişimci insan ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu söylemeye ve anlatmaya çalışıyoruz. Ülkemiz için en önemli insanlarımız girişimcilerimizdir diye düşünüyoruz. Girişimcilerimiz ortaya bir sermaye ve emek koyuyorlar ve bunun karşılığında risk alarak ticari bir faaliyete başlıyorlar. Ticari faaliyetin sonunda onları bekleyen iki son vardır. Ya ar ederler, ya da kar ederler. Bizim gönlümüz ve dualarımız inşallah kar etmeleri yönünde olacaktır. Çünkü zarar ettiğiniz zaman Türk milleti olarak utanır ve ar ederiz. Onun için biz ar etme değil, kar etmek için bu mekanları açıyoruz. Bu tür işyeri, bu tür ürün çeşitliliği ve rekabetçi fiyatlarla piyasaya çıktığımız zaman il dışına kaçan müşterilerimizi de burada tutma imkanı ve fırsatı yakalarız. Bu da sadece o işletmenin karı değil, ilin ekonomisinin karınadır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından işletmenin açılış kurdelasını İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş’ın duasının ardından Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Metintaş Ailesinin Babaları Kemal Metintaş, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve İşletme sahiplerinden Şaban Metintaş kesti.

Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı, misafirlere tatlıların ikram edildiği ve animasyon gösterilerinin yapıldığı etkinlik misafirlerin 2 katlı 400 metrekarelik işletmeyi gezmesi ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER