Gümüşhane'yi Etkili Yağış ve Dolu Vurdu

Gümüşhane-Erzincan Karayolu Bir Süre Ulaşıma Kapandı. Kelkit Ve Şiran İlçelerinde De Etkili Olan Yağış, Pirahmet Köyünde Asfaltı Yardı

Gümüşhane'de bugün etkili olan yağmur ve dolu yağışı sonrasında Gümüşhane-Erzincan karayolu Pirahmet köyü geçişi mevkiinde ulaşıma kapanırken, Kelkit ve Şiran ilçelerinde de yağış etkili oldu.  

Merkeze bağlı Pirahmet köyünde gökgürültülü sağanak şeklinde başlayan yağış bir süre sonunda doluya dönünce bölge beyaza büründü. Yaklaşık 30 dakika süren dolu yağışının ardından Pirahmet köyündeki yan derelerden gelen sel nedeniyle Gümüşhane-Erzincan yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından yol tekrar ulaşıma açılırken, yağışın ardından verdiği zarar ortaya çıktı.

Köy muhtarı Nevzat Meydan’ın besicilik yaptığı ahır, boş kovanları ve yoldaki asfalt yağışın ardından yan derelerden gelen sel nedeniyle büyük zarar gördü.  Meydan, yaklaşık 30 dakika süren dolu yağışı sırasında evden çıkamadıklarını fakat yağış durduktan sonra felaketle yüzyüze kaldıklarını belirterek, “Ben ömrümde böyle bir yağış görmedim” dedi. Hayvanlarım için aldığı yem ve samanların zarar gördüğünü, boş kovanların da sele kapılıp ana yola kadar indiğini kaydeden Meydan, selden ahırının da zarar gördüğünü ve gelen teresubat nedeniyle aracının da çamura saplanarak rehin kaldığını söyledi.

Ülke ekonomisine katkı olsun diye binlerce lira harcayarak yatırım yaptıklarını, 40 büyükbaş hayvanı bulunduğunu dile getiren Meydan, Devlet Su İşlerini de bölgede bent yapmadığı için eleştirdi. Meydan, “Devlet Su İşlerine çok söyledik gel buraya bent yap diye. Her seferinde de ‘gerek yok’ diye cevap verdiler. Burası Gümüşhane. İki dağın arasındayız. Burada nereye giderseniz gidin dere yatağı. Şimdi bu zararımı kim karşılayacak?” dedi.

Yağış nedeniyle Pirahmet köyünde asfalt olan bazı yollarda ki yarıkların derinliği ise 1 metreyi buldu. Yolu yaran yağmur, toprağa gömülü kanalizasyon borularını ve boş kovanları karayoluna ve oradan da Harşit çayına sürükledi.

Yağışın ardından bölgedeki tarla ve bahçeler tamamen suya gömülürken, duble yol inşaatı kapsamında yapılan tünel ve köprü çalışmaları da yağıştan nasibini aldı. Tekke Beldesi Türkmenli mahallesi yakınlarında yapılan tünel için inşaa edilen köprü nedeniyle yönü değiştirilen dere yatağı tıkandı. Köprü inşaatının önündeki yaklaşık 5 hektarlık alan tamamen sular altına gömülürken, yüklenici firmanın zarar gören sera ve diğer ekili alanı karşılayacağı öğrenildi.

Öte yandan yağışın Kelkit ve Şiran ilçelerinde de etkili olduğu bildirildi. Yağış nedeniyle karayolunun Kelkit’te Dörtyolağzı mevkii bölümü ile Şiran-Çamoluk karayolunun bazı bölümlerinin de zarar gördüğü kaydedildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER