Gümüşsu o haberleri yalanladı

Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde Gümüşsu fabrikasından İBB’ye aylık 24 bin şişe ürün gönderileceğine dair haberler kurum tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada İBB ile hiçbir görüşme ve sevkiyat yapılmadığı ifade edildi.

Gümüşsu o haberleri yalanladı

Gümüşhane Belediyesi’nin kuruluşu olan Şehircilik ve Sosyal Hizmetler A.Ş’ye bağlı olarak hizmet veren fabrikanın müdürü Yüksel Demir, son günlerde yerel gazeteler ve sosyal medya haberlerinde Gümüşsu fabrikasından siparişler ve sevkiyatlardan bahsedildiği, siyasi parti il başkanlarının da demeçlerine yansıyan bu haberlerin herhangi bir doğruluğunun bulunmadığını söyledi.

Gümüşsu Fabrikasının Belediye Başkanı Ercan Çimen’in öncülüğünde Belediye tarafından sağlanan yatırımlarla tarihte görülmemiş üretim seviyelerine ulaştığını kaydeden Demir, “Saatte 12 bin şişe ve ayda 3 milyon şişe üretim kapasitesi yakalanmıştır. Hem Gümüşsu hem GÜMSAŞ olarak başkanımızın bize verdiği hedefler ise tüm ülkemizdeki raflarda bulunmaktır. Dolayısıyla ilimizin değerli markasını en üst seviyeye taşımaktan onur ve gurur duymaktayız. Bahsi geçen haberlere konu olan sipariş detayları ile ilgili hiçbir görüşme ve hiçbir sevkiyat yapılmamıştır. Bu söylenti kaynakları bilinmemekle birlikte bizler sadece sorumluluğumuz altındaki fabrikamızla alakalı gerçekleri yansıtmak zorunluluğumuz vardır.  Böyle bir sipariş, görüşme veya sevkiyat olduğunda tüm halkımız şeffaflıkla bilgilendirilir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur” ifadelerini kullandı.

Bahse konu haberlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Mustafa Canlı adına yapılacak olan Bilim Sanat Merkezi’nin tanıtım törenine katılmak için Gümüşhane’ye geldiğinde kendisine hediye edilen Gümüşsu ürünlerini çok beğendiği, İBB yemekhanelerinde ve sosyal tesislerinde bu ürünlerin kullanılması için talimat verdiği, Gümüşsu’dan numune talep edildiği, görüşmelerin başladığı Gümüşsu ürünlerinin kullanılmasına karar verildiği, aylık 24 bin şişe ürün gönderileceği iddia edilmişti.

Kentin köklü ve marka fabrikalarından birisi iken 7 yıl atıl kaldıktan sonra 2018 yılında Gümüşhane Belediyesi tarafından yeniden hizmete açılan Gümüşsu Fabrikası, geçtiğimiz aylarda tesislerini yenilemiş saatte 12 bin, ayda 3 milyon şişe üretim kapasitesine ulaşmıştı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Al Cengiz Şeker
Al Cengiz Şeker - 2 yıl Önce

Şimdi İBB'ye ürün satılacağı haberini mi sorunsallaştırdık yoksa ayda 3.000.000 şişe mi ürettiğimizi anlatmaya çalışırken bireyleri övdük..

SIRADAKİ HABER