GÜ’nün 2022 bütçesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinde Gümüşhane Üniversitesinin de 2022 yılı bütçesi de belli oldu.

GÜ’nün 2022 bütçesi kabul edildi

Yükseköğretim kurumlarına 2022 yılı için ayrılan 274 milyar 384 milyon 474 bin TL’lik bütçeden 199 milyon 470 bin lira gibi rekor düzeyde bir ödenek alacak olan Gümüşhane Üniversitesi, geçen yıl 160 milyon 604 bin lira ödenek almıştı.

Komşu şehirlerdeki üniversiteler arasında en fazla bütçeye 796 milyon 564 bin TL ile Karadeniz Teknik Üniversitesi sahip oldu. 

Kabul edilen bütçe hakkında görüşlerini aktaran Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Hızlı ve aktif bir süreç içerisinde gelişimini tamamlayan ve bölgenin marka değeri olma yolunda ilerleyen Üniversitemizin 2022 yılı bütçesinin rekor düzeyde olması bizleri hayli sevindirdi. Çünkü gelişen ve geliştiren bir Üniversite olarak önümüzde alacağımız daha çok yolumuzun ve başarıların olduğu aşikardır. Tüm bunları gerçekleştirmek için de yeterli miktarda bütçeye ihtiyaç duyulmaktadır. Gerçekleştirilen bütçe ödeneğinin her bir kuruşu bilime ve insanlığa katkı yönünde büyük işlerde kullanılacaktır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmaların getirisinin hızlı bir şekilde dönmesi için gereken önemi göstereceğiz. Bundan dolayı Üniversitemizin 2022 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diler, katkı ve destek veren herkese şahsım ve üniversitemiz adına teşekkür ederim.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER