GÜSİAD’dan DOKKAF değerlendirmesi

Gümüşhane Sanayici ve İş adamları Derneği (GÜSİAD) Trabzon temsilciliği, Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde düzenlenen DOKKAF 2022 Kariyer Günleri etkinliğine katıldı. 

GÜSİAD’dan DOKKAF değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gümüşhane Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu “Yetenek Her Yerde” temalı “Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’ (DOKKAF 2022) tamamlandı.

2021 yılı Ekim ayında kurulan GÜSİAD Trabzon temsilciliği de iş dünyasının ve üniversitelerin katıldığı bu programda hemşeri iş insanlarıyla stant açarak DOKKAF’a destek verdi. 

Bu yıl 3. sü yapılan Doğu Karadeniz Kariyer Günleri için hazırlıklarını yaparak stant açan GÜSİAD Trabzon Temsilcisi Mehmet Üçüncüoğlu, hem Gümüşhane’yi hem de iş insanlarını temsil ederek, Gümüşhaneli öğrencilere destek vermek istediklerini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda da bu programa destek vereceklerini belirten Üçüncüoğlu, “Üniversite-Özel Sektör işbirliğini güçlendirmek GÜSİAD'ın en güçlü misyonlarından birisi. Ayrıca öğrencilerimize staj konularında desteklerimiz oldu. Bizim açımızdan son derece verimli bir girişim oldu” dedi. 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın'ın da ziyaret ettiği etkinlikte akademisyenlerden Prof.Dr.Hülya Kalaycıoğlu, Prof.Dr.Oktay Yıldız, Gümüşhaneli Mühendisler Platformu (GÜMÜP) Trabzon Temsilcisi Ali Çelik, İl Planlama ve Koordinasyon Md. Veysel Başer, GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay ve yönetim kurulu üyesi Kamuran Gündüz katıldı.

Etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, “Bu etkinlikle GÜSİAD Trabzon'da önemli ses getirdi. Çok sayıda hemşerimiz ilgi gösterdi. Temsilcimiz Mehmet Üçüncüoğlu ve değerli ekibine çok teşekkür ediyoruz. Burada Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu hocamızla da görüştük. Üniversitede enerji gündemi ile bir çalışma yapacağımızı görüştük. Enerji konusunda staj desteklerine İstanbul'da ev sahipliği yapabileceğimizi ilettik. İş dünyasının üniversitelerimizle yan yana yürümesinin verimliliklerini değerlendirme fırsatı bulduk. Özetle, pandemi sonrası en verimli programlarımızdan biri oldu” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER