GÜSİAD’dan istişare toplantısı

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanlığı yönetim kurulu toplantısını tarihi Balyemez konağında yaptı. 

GÜSİAD’dan istişare toplantısı

Toplantıya GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ve Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri katılırken toplantının onu konuğu GÜSİAD kurucu üyelerinden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay oldu.

Toplantıda konuşan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Covid-19 salgını nedeniyle dernek olarak yönetim kurulu toplantılarını genelde çevrimiçi yaptıklarını ve artık yeni dönemde fiziksel katılımlı toplantılarla faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

“Bu yıl 1500 TL üzerinden burs ödemesi yapacağız”

Toplantıdaki amaçlarından birisinin Gümüşhane’deki şube yönetim kurulunun genel merkezin faaliyet planları hakkındaki yorumlarını almak ve birlikte yapacakları faaliyetleri planlamak olduğunu ifade eden Yalçın, “GÜSİAD’ın bu dönemki ajandasında Gümüşhane’de başta tarım ve turizm odaklı yatırım fırsatları olmak üzere, yerelin büyümesine katkı sağlayacak projeler yer alacaktır. Bu kapsamda daha önce planlamış olduğumuz ancak pandemi dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odasının yapmış olduğu bölgesel yatırım alanları konulu teknik ve fizibilite çalışmaları üzerinde bir teknik çalıştayımız olacak. Bu çalışmayı İstanbul’da planlıyoruz. Bunun dışında bölgesel istihdamda insan kaynakları planlamamız için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve üniversitemizde birlikte değerlendirmek üzere bir program planlıyoruz. Öte yandan GÜSİAD olarak önümüzdeki günlerde yeni eğitim öğretim dönemi için yayınlayacağımız bir burs programı olacak. Bu yıl 50 öğrenci GÜ öğrencilerimize, 15 öğrenci sporda başarılı olan öğrencilerimize, 20 öğrenci ise Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi okul öğrencilerine olmak üzere toplamda 300 öğrencilik burs programımız olacak. Burslarımızı geçen yıl 1000 TL öderken bu yıl 1500 TL üzerinden ödeme yapacağız. Daha fazlasını temin etmemiz halinde yedek listelerimizden sayılarımızı artırmış olacağız. Geçen yıl 750 bin lirayı aşkın öğrenci bursu ve ramazan erzak desteği sağladık. Bütçemiz ölçeğinde desteklerimize devam edeceğiz. Mustafa Canlı Bilim Sanat Okulu yüzde 98 seviyesinde. Bu hafta iç tefrişatı geliyor. 20 Ekim’de Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimiyle ilgili programımız var. Diğer ilçelerimizdeki temsilciliklerimizde Şube yönetimimiz bir gözden geçirme yapacaktır. Yeni dönemde diğer ilçelerimizdeki temsilci görevlendirmeleri yapılacaktır” dedi.

“Bu akşam Gümüşhane’yi dert eden insanlar olarak biraya geldik”

Toplantının onur konuğu olan GÜSİAD kurucularından GTSO Başkanı İsmail Akçay ise aile ortamında iş dünyasının her biri birbirinden değerli insanlarıyla bir arada olduklarını belirterek, “Gümüşhane sevdasıyla, aşkıyla binlerce kilometre uzaktan, zamanlarından fedakarlık ederek buraya geldiler. Geçmiş tarihi bizden daha derinliklere dayanan, ekonomik sosyal kültürel yapısı bizden daha zengin olan şehirlerde kıyaslayıp moralimizi bozmayalım. Bu akşam Gümüşhane’yi dert eden insanlar olarak biraya geldik. Birbirimizden takdiri, teşekkürü esirgemeyelim. GÜSİAD kurulduğu günden beri eli hep Gümüşhane’nin üzerindedir. Bu noktaya gelişinde GÜSİAD’ın her kademesinde görev alan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Yeni Zigana tüneliyle buraya bir akın olacak ama bizim hiçbir hazırlığımız yok”

Başkan Akçay, kentin 2023 yılı Nisan ayında hizmete girecek olan yeni Zigana tüneliyle ilgili hiçbir hazırlığı olmadığına dikkat çekerek, “Yeni Zigana tüneli tek başına bölgenin çok önemli bir turizm destinasyonu olacak. O tüneli deneyimleyecek için binlerce insan buraya gelecek. Dünyanın üçüncü en uzun tüneli. Buraya bir akın olacak ama bizim hiçbir hazırlığımız yok” ifadelerini kullandı.

Toplantıya ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü de katıldı.

Toplantıda daha sonra GÜSİAD Trabzon İl Temsilciliğine atanan Mehmet Üçüncüoğlu ve Torul ilçe temsilciliğine atanan Recep Selvi’ye yetki belgeleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER