GÜ'ye Rekor Bütçe

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) 2014 yılı bütçesi 2006’da 3, 2007’de 14 ve 2008’de 9 olmak üzere yeni kurulan toplam 26 üniversite içerisinde ilk sırada yer aldı.

GÜ'ye Rekor Bütçe
Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) 2014 yılı bütçesi 2006’da 3, 2007’de 14 ve 2008’de 9 olmak üzere yeni kurulan toplam 26 üniversite içerisinde ilk sırada yer aldı.

Kurulduğu 2008 yılından bu yana bütçe rakamları sürekli büyüyen Gümüşhane Üniversitesi 2014 bütçesinde de artış göstermeye devam ederek 74 milyon 370 bin lira olarak gerçekleşti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın,  2014 bütçe rakamlarının kurulduğu günden bu güne sürekli büyüyen ve gelişen Gümüşhane Üniversitesi’nin 2014’te de büyüyeceğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Bütçe rakamlarının üniversitelerin önceki yıllarda gösterdiği performansa bağlı olarak belirlendiğini dile getiren Rektör Günaydın “ Göreve geldiğimiz beş yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla sıfırdan aldığımız üniversitemizi bölgemizin ve ülkemizin önde gelen kurumlarından biri haline getirdik.  Geçmişe dönüp baktığımızda, kullandığımız bütçe bakımından son dönemde kurulan yeni üniversiteler içinde genel olarak hep zirvede yer aldık. Bu, üniversite olarak göstermiş olduğumuz performansın ve verimli kaynak kullanımının bir sonucudur. Bütünüyle devletimizin kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiğimiz projelerin çok büyük bölümünü tamamladık. Coğrafi şartlar bakımından dezavantajlı bir bölgede olmamıza rağmen kısa dönemde hem fiziki alanlarıyla hem eğitim-öğretim altyapısıyla hem teknolojik imkanlarıyla hem de akademisyen kadrosuyla büyük bir eğitim kurumunu bölgemize kazandırdık. Bunlar, her ile bir üniversite projesiyle gerçekleştirilen yatırımların ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir. Bu anlamda Gümüşhane Üniversitesi de her ile üniversite projesinin örnek bir modelini oluşturmaktadır” dedi.

“2014 BÜTÇESİ ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNÜN FİZİKİ OLARAK TAMAMLANMASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMA OLACAK”

Kurulduğu günden bu güne bütçesinin sürekli yükselmesinde önemli bir gösterge olan fiziki yapılaşmanın 2014 yılındaki yatırımlarla büyük ölçüde tamamlanmış olacağını vurgulayan Rektör Günaydın, büyük ölçekli fiziki yatırımların 2014 yılından itibaren olmayacağını ve buna bağlı olarak bütçe rakamlarının istikrarlı bir seviyede seyredeceğini dile getirdi.

Rektör Günaydın sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu güne kadar fiziki yapılaşma harcamaları bütçemizin önemli bir bölümünü oluşturdu. Bu yıl bütçeye aldırmış olduğumuz kongre ve kültür merkezi ve merkezi kütüphane ile birlikte üniversite kampüsümüz yapılaşma bakımından tamamlanmış olacak. Bu proje üniversitemizin vizyon projesidir. Çünkü bu tesislerimizin tamamlanması sadece üniversitemizin değil şehrimizin de çok önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Bünyesinde barındıracağı konferans salonları, sosyal ve kültürel etkinlik alanları ve şehrimiz ve bölgemizdeki bütün öğrencilerimize hizmet edecek olan kütüphanemizle birlikte üniversitemiz bölgemizin en önemli bilimsel, sosyal ve kültürel merkezlerinden biri haline gelecek. Böylece öğrenci sayısı, fiziki yapı ve personel bakımından başta çizmiş olduğumuz hedeflerimize ulaşmış olacağız. 2014’ten sonraki bütçelerimiz fiziki yapı bakımından bugüne kadar yapılmış olan projelerimizden daha büyük olmayacak. Genel olarak eksikliklerimizin tamamlandığı ve artık önümüzdeki üç yıl içerisinde final yapacağımız bir dönem olacak. Eğitim, spor, sosyal ve kültürel altyapısı tamamlanmış olacak olan üniversitemizde bundan sonraki dönemlerde daha kaliteli bir eğitimin hemen bütün koşulları yerine gelmiş olacak. Dolayısıyla bu dönem itibariyle kaliteli öğrenim sunma ve kaliteli öğrenim görme bakımından öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin daha fazla sorumluluk almaları gerekmektedir. Ayrıca kısa sürede oluşturulan ve toplumun malı olan üniversitemiz altyapısının toplumumuzun hizmetinde olduğunu vurgulamak istiyorum.” 
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2013, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER