GÜ'ye Yeni Bölümler

Öğrenci Sayısı 10 Bin'i Aşacak

GÜ'ye Yeni Bölümler
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, fakülte ve yüksekokullarda yeni açtıkları 14 bölüm ve 10 programa 2012-2013 öğretim yılında ilk kez öğrenci alımı yapacaklarını ve toplam öğrenci sayılarının 10 bini aşacağını ifade etti.

Rektör Günaydın, yaptığı açıklamada her ile bir üniversite projesi ile 2008 yılında akademisyenden idari kadroya, fiziki yapılaşmadan teknolojik altyapıya kadar bir çok dezavantajlar ile amatör bir ruhla üniversite yolculuğuna başladıklarını belirterek, “Bugün geçmişteki sıkıntılarımızın üstesinden geldiğimiz gibi marka bir üniversite kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tıp Fakültemiz olmamasına rağmen Türkiye’nin sağlık elemanı ihtiyacının önemli bölümünü karşılıyor durumdayız. Türkiye’de ilk ve acil yardım alanındaki istihdam ihtiyacının yaklaşık % 20’si üniversitemiz tarafından karşılanıyor. Acil yardım ve afet yönetimi bölümü ile Türkiye’de ikinci sırada yer alıyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren genel kabullerin dışına çıkarak farklılaşan bir üniversite kurma çabasında olduk.  Bu kapsamda Türkiye’de öne çıkan bölümlere sahip Sağlık Yüksekokulumuz bünyesinde Beslenme ve Diyetetik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Yönetimi ve Hemşirelik bölümlerimiz; Mühendislik Fakültemiz bünyesinde Türkiye’de oldukça sınırlı sayıda bulunan Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Biyomühendislik ve bölgesinde en iyi olma özelliğine sahip Gıda Mühendisliği Bölümlerimiz;  bölgesinde öne çıkan İletişim Fakültemiz ve İlahiyat Fakültemiz; Türkiye’nin en uygun organik tarım alanlarına sahip Gümüşhane İlimizde açtığımız Organik Tarım Bölümlerimiz; Kelkit Sivil Havacılık Bölümümüz, geniş bir istihdam imkanı sunan Ormancılık Bölümlerimiz, araştırma ve uygulama merkezlerimiz ile markalaşan bir üniversiteyi birlikte kurduk” dedi.

“3 BİN 200 ÖĞRENCİYLE BAŞLADIK 10 BİN’İ GEÇİYORUZ”

Üniversitenin kuruluş yılı olan 2008-2009 akademik yılına iki ayrı yerleşkede, bir fakülte ve iki yüksekokul olmak üzere 3 birimde toplam 3 bin 200 öğrenciyle başladıklarını hatırlatan Günaydın, şunları kaydetti: “Kuruluşumuzdan buyana üçüncü öğretim yılımız olan 2011-2012 akademik yılına 6 yerleşkede, 5 fakülte, 3 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ve 2 araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere 18 birimimizde yaklaşık 7 bin 500 öğrencimizle başladık. Dönem içerisinde yürüttüğümüz özverili çalışmalar sonucunda mevcut bölüm ve programlara 14 bölüm ve 10 yeni programı daha ekledik. Gümüşhane üniversitesi olarak ‘gelişen ve geliştiren üniversite' olmak amacıyla yürüttüğümüz başarılı çalışmalarımız bundan sonra da hızla devam edecek.”

Yeni açılan bölüm ve programlara, 370 örgün 540 ikinci öğretim olmak üzere toplam 910 yeni kontenjan açıldığını ve mevcut bölümlere alınacak yeni öğrencilerle birlikte Gümüşhane Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısının 10 bini aşacağını ifade eden Rektör Günaydın “son yıllardaki üniversite sayısının artırılmasının çok doğru ve isabetli bir politika olduğunu düşünüyorum. Bu politika sonucu üniversite sayısının artışı ile birlikte yüz binlerce gencimiz yüksek öğrenim imkanına ve binlerce mezun gencimiz de akademisyen olma imkanına kavuştu. Yüksek öğrenim için yurtdışına çıkışta önemli azalmalar oldu. Üniversite kurulan illerimizde yeni bir umut ve heyecan ortaya çıktı. Sosyal, kültürel ve ekonomik etkileşim dolayısıyla dengeli büyüme konusunda önemli gelişmeler sağlandı” dedi.

İŞTE YENİ AÇILAN BÖLÜMLER

Yeni açılan bölüm ve programların Gümüşhane Üniversitesi’nin değerini daha artırdığını dile getiren Rektör Günaydın; “2012-2013 öğretim döneminde Matematik mühendisliği, Fizik mühendisliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü, Çocuk Gelişimi programı, İç Mekan ve Grafik Tasarımı programı,  İşçi Sağlığı ve Güvenliği programı, Organik Tarım programı, Laborant ve Veteriner Sağlık programı, Bilgisayar Programcılığı (ikinci öğretim), Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (ikinci öğretim) programları, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programı, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi programlarına ilk kez öğrenci alacağız. Yeni açılan bu bölüm ve programlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“2006 YILINDA KURULAN ÜNİVERSİTELER SEVİYESİNE GELDİK”

Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “Gerek öğrenci sayısı, gerek akademik personel sayısı ve gerekse kullandığı bütçeler ile oluşturduğu teknolojik altyapı, fiziki mekanlar, spor ve sosyal tesisler dikkate alındığında 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi 2006 yılında kurulan üniversiteler düzeyine yükseldi.  Kurulduğu günden itibaren hiçbir üniversiteden destek almadan bütün altyapısını oluşturan Gümüşhane Üniversitesi Türkiye’nin parlayan yıldızı konumuna geldi. Bütün bu gelişmeler, insanların gönlünü işe vermeleri ve sadece işlerine yoğunlaşmaları halinde çok güzel şeylerin hem de çok kısa süre içinde yapılabileceğini göstermesi anlamında önemlidir.”

SOSYAL DENGE NE OLACAK?

Rektör Günaydın’ın bu açıklamalarına karşın şehrin 10 bin’in üzerindeki öğrenciyi hem sosyal hem fiziki olarak nasıl kaldıracağı merak konusu oldu.

Merkez ilçeyle birlikte toplam 6 ilçesi bulunan ve 2011 yılı nüfus tespitine göre 64 bin kişinin ilçelerde ve il merkezinde yaşadığı Gümüşhane’de öğrenci sayısının 10 bin’in üzerine çıkmasının çeşitli etkileri olacağı söyleniyor.

Gümüşhane Belediye Başkanlığının 6 bin oyla kazanıldığı bir şehirde siyasi dengelerin de artık değişeceği, artan öğrenci sayısına paralel sosyal hayatın olumlu ve olumsuz etkilerinin yaşanacağı belirtilirken, zaten barınma sorunu bulunan şehirde bu kadar öğrencinin nerede ve nasıl barındırılacağı, bunun memur kenti olan şehirde kiralara nasıl yansıyacağı da merak edilen konular arasında.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2012, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER