Hadis yarışmasına rekor başvuru

Ufka Yolculuk Kültür yarışmaları kapsamında bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 4- 1001 Hadis-i Şerif Okuma konulu yarışmaya Gümüşhane’den bin 38 kişi müracaat etti.

Hadis yarışmasına rekor başvuru
Ufka Yolculuk Kültür yarışmaları kapsamında bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 4- 1001 Hadis-i Şerif Okuma konulu yarışmaya Gümüşhane’den bin 38 kişi müracaat etti.

Zinde Gençlik Derneği tarafından organize edilen ve  dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den toplam 350 bin’den fazla kişinin başvurduğu yarışma Gümüşhane’de Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı tarafından organize ediliyor.

Vakıf mütevelli heyeti üyesi Orhan Fazlıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yarışmanın duyurulmasından, ödüllerin finansmanına ve kayıtlara kadar desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Kaymakamlıklarına, Torul ve Şiran Belediye Başkanlarına, Milli Eğitim Müdürlüklerine, yarışmanın düzenleneceği okul müdürleri ve desteğini esirgemeyen kayıt olan bütün Gümüşhanelilere teşekkür etti.

Bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri yarışmada katılımcıların, her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olduklarını kaydeden Fazlıoğlu, “Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın bu yarışmaya özel hazırlamış olduğu RİYAZÜ'S-SALİHİNDEN 1001 HADİS SEÇKİSİ kitabından ÖSYM sınavları ciddiyet ve kalitesinde yaptığımız yarışmamıza katılanların sayısı, her sene büyük oranda artmaktadır. İl genelinde her yaş ve kategoriden yarışmacının müracaat ettiği yarışmaya ilimizde 1038 kişi, Türkiye genelinde ise 350.000 den fazla kişi müracaat etti. Hicri 1437 / 03 Nisan 2016 Pazar günü saat 10:00’da  bütün Türkiye ile aynı zamanda Gümüşhane merkezi, Kelkit, Şiran, Torul ilçelerinde ve Arzular Açık/ Kapalı Cezaevinde yapılacak sınav sonucunda üç kategoride dereceye girenlere hem Türkiye genelinde hem de il genelinde  çeşitli ödüller verilecek” dedi.

Yarışma sınavının Gümüşhane merkezde Gazipaşa Ortaokulunda, Kelkit İlçesinde Kelkit Anadolu Lisesinde, Şiran İlçesinde Yunus Emre Ortaokulunda ve Torul İlçesinde Atatürk Ortaokulu'nda yapılacağını dile getiren Fazlığlu, yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin daha sonra düzenlenecek programla takdim edileceğini söyledi.

Fazlıoğlu, Gümüşhane’de 14 yaş altı, 14-19 yaş arası ve 19 yaş üstü olmak üzere üç farklı grupta birinci olanlara 1000’er lira, ikinci olanlara 600’er lira, üçüncü olanlara da 400’er lira para ödülü vereceklerini kaydetti.

Yarışmaya Merkez ilçeden 422, Torul ilçesinde 243, Şiran ilçesinden 201, Kelkit ilçesinden 95 ve Cezaevinden 77 olmak üzere toplam bin 38 kişi müracaat etti.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER