Halk ekmek niye kurulmuyor?

Gümüşhane Tüketici ve Çevre Hakları Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel, garip gureba, fakir fukara ekmek yesin, karnı doysun diye Gümüşhane’ye halk ekmek fabrikasının niçin kurulmadığını sorguladı.

Halk ekmek niye kurulmuyor?

Yaptığı açıklamada yurt çapında yaptıkları araştırmada ülkemizde günlük 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucunun ortaya çıktığını kaydeden Demirel, “Söz konusu ekmeğin israfının bu günkü parasal karşılığı; 1,5 milyar TL olup, bu rakam ülke olarak dünya sıralamasında ilk sıralarda olduğumuz un ihracatında yıllık elde ettiğimiz gelire eş değerdir” dedi.

Son zamlardan sonra hem Gümüşhane'de halk ekmek kurulması gerektiğini hem de yaptıkları incelemelerde bazı fırınlarda 350 gram ekmek olduğunu fakat bazı fırınlarda “kalmadı” dendiğini ifade eden Demirel, “Zammı veren kurum ve belediye bu konuda denetleme yaparak bu sorunu kökten çözmelidir. Fırınlar tarifede olmasına rağmen 350 gram ekmeği az sayıda çıkararak insanları 500 gram ekmek almaya zorluyor. Bu da zaten israfı had safhada olan ekmeğin daha fazla israf olmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, 11:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem Ölümlü
Adem Ölümlü - 2 yıl Önce

iyi bir konuda açıklama yapılmış.
israf israf israf.
ekmekte olduğu gibi kurumda, yurtlarda ,lokantalarda israf diz boyu...

İSRAF HARAMDIR !
İSRAF HARAMDIR ! - 2 yıl Önce

Doğru diyor ekmek 5 tl herkez yiyemiyor ve ben yeni evliyim çocuk yok iki kişiyiz ekmeği bitiremiyoruz ve bayatlıyor söylüyoruz herkez cebini düşünüyor 3,5 TL'lik ekmek çıkmıyor heryerde valla edip bey doğru söylüyor halk ekmek kurulmalı her bütçeye göre ekmek çıkarmalıdır.

HÜSNÜ ESEN
HÜSNÜ ESEN - 2 yıl Önce

Eyüp Bey bu konuda çok doğru bir tespitte bulunmuş.Halihazırda ekmek çıkaran fırınların birçoğunda 350 gr ekmek yok, sorduğunuzda da bitti yanıtını veriyorlar.Gerçekte 350 gr ekmeği zaten hiç çıkarmıyorlar çünkü fırıncıların işine gelmiyor.Ekmek israfı umurlarında bile değil kârlarını düşünüyorlar.Oysa merkezde binlerce öğrencininde yaşadığı düşünülürse zaten çok zor şartlarda eğitimini tamamlamaya çalışan bir öğrenci bir öğününü geçiştirmek için neden 5 liralık ekmek almak zorunda bırakılır..?Bu konuda malesef duyarsız olan yetkililerin daha fazla denetim yapması ve fırsatçı esnafı değil vatandaşı gözetmeleri gerekir diye düşünüyorum..

.
. - 2 yıl Önce

Biz kuru ekmek yiyoruz, ihtiyacımız kadarını ıslatıp yiyoruz.

arpsarp
arpsarp - 2 yıl Önce

en iyisi pasta yiyelim fırınla mırınla uğraşmayalım

Hakan KIZILET
Hakan KIZILET - 2 yıl Önce

Eyüp Senden Âllah razi olsun Halkın hakkını aradigin ıçın

SIRADAKİ HABER